Prajitura cu mere la tava
Ingrediente
8
Pentru aluat:
Pentru umplutura:
Pentru ornat:
Preparare
Preparare20 min
Gătire30 min
- Se cerne faina si praful de copt si se framanta, intr-un castron incapator, cu margarina, taiata bucatele.
- Se adauga zahar, sare si apa calduta si se framanta in continuare, pana cand aluatul se desprinde de pe maini . Daca aveti timp, infoliati-l si lasati-l la frigider pentru cca. 10-15 minute.
- Se imparte aluatul in doua:
Se intinde jumatate din el in forma dreptunghiulara, pe o planseta infainata si se transfera in tava tapetata cu hartie de copt. - Se presara deasupra, cat mai uniform, 3, 4 linguri de gris.
- Se decojesc si se rad merele pe razatoarea mare; se stropesc cu putina zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca si se amesteca cu zahar si scortisoara. E foarte important sa faceti asta doar in momentul in care intindeti aluatul, deoarece merele in combinatie cu zaharul lasa prea multa zeama, fapt ce va poate compromite aluatul.
- Se intinde compozitia de mere peste aluatul din tava, se presara restul de gris, si se acopera cu cealalta jumatate de aluat, intinsa la fel ca prima. Se inteapa cu o furculita din loc in loc pentru ca aburii sa-si faca loc nestingheriti :P, si sa nu umfle aluatul.
- Se da prajitura la cuptor , la 180 grade C. pentru cca. 30-35 de minute. Se lasa la racit si se feliaza, dupa plac. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste...nu chiar fierbinte, desi tentatia e mare.
- A facut-o seara si ma bucur enorm ca a fotografiat-o rapid, caci pana dimineata n-a prea ramas mare lucru.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
14/10/2016
Buna...dar eu am pus lapte nu apa si am adaugat si 2 oua in aluat
am gătit această rețetă
06/06/2014
Cea mai buna prajitura de post este simpla si gustoasa.chiar acum am bagat-o la cuptor
am gătit această rețetă
22/01/2014
Este foarte buna aceasta prajitura ma bucur ca am incercatoi
am gătit această rețetă
01/11/2013
Fff buna ,eu am facut merele fara zahar si fara gris mai''dietetica'' si a iesit ff buna
am gătit această rețetă
anca,
06/05/2019
Mie aluatul mi-a iesit foarte moale. l-am intims in tava cu mana dar placinta a iesit foarte buna
M
mariana stela_p2013,
06/04/2018
Este foarte buna . Eu o fac cu unt si mai adaug un galbenus + un ou intreg iar in loc de praf de copt pun bicarbonat de sodiu dizolvat cu putin otet. In aluat nu pun zahar iar merele le calesc putin cu zahar.