Se cerne faina si praful de copt si se framanta, intr-un castron incapator, cu margarina, taiata bucatele.
Se adauga zahar, sare si apa calduta si se framanta in continuare, pana cand aluatul se desprinde de pe maini . Daca aveti timp, infoliati-l si lasati-l la frigider pentru cca. 10-15 minute.
Se imparte aluatul in doua: Se intinde jumatate din el in forma dreptunghiulara, pe o planseta infainata si se transfera in tava tapetata cu hartie de copt.
Se presara deasupra, cat mai uniform, 3, 4 linguri de gris.
Se decojesc si se rad merele pe razatoarea mare; se stropesc cu putina zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca si se amesteca cu zahar si scortisoara. E foarte important sa faceti asta doar in momentul in care intindeti aluatul, deoarece merele in combinatie cu zaharul lasa prea multa zeama, fapt ce va poate compromite aluatul.
Se intinde compozitia de mere peste aluatul din tava, se presara restul de gris, si se acopera cu cealalta jumatate de aluat, intinsa la fel ca prima. Se inteapa cu o furculita din loc in loc pentru ca aburii sa-si faca loc nestingheriti :P, si sa nu umfle aluatul.
Se da prajitura la cuptor , la 180 grade C. pentru cca. 30-35 de minute. Se lasa la racit si se feliaza, dupa plac. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste...nu chiar fierbinte, desi tentatia e mare.
A facut-o seara si ma bucur enorm ca a fotografiat-o rapid, caci pana dimineata n-a prea ramas mare lucru.
Este foarte buna . Eu o fac cu unt si mai adaug un galbenus + un ou intreg iar in loc de praf de copt pun bicarbonat de sodiu dizolvat cu putin otet. In aluat nu pun zahar iar merele le calesc putin cu zahar.
Comentarii (56):
CE BUNA PRAJITURA DA CUM SA O FAC
Buna...dar eu am pus lapte nu apa si am adaugat si 2 oua in aluat
Da este gustoasa i like it!
Cea mai buna prajitura de post este simpla si gustoasa.chiar acum am bagat-o la cuptor
Sa vedem ce iese :D
Este foarte buna aceasta prajitura ma bucur ca am incercatoi
Fff buna ,eu am facut merele fara zahar si fara gris mai''dietetica'' si a iesit ff buna
Comentariul tău:E FFF BUNA SI USOR DE FACUT
Mie aluatul mi-a iesit foarte moale. l-am intims in tava cu mana dar placinta a iesit foarte buna
Este foarte buna . Eu o fac cu unt si mai adaug un galbenus + un ou intreg iar in loc de praf de copt pun bicarbonat de sodiu dizolvat cu putin otet. In aluat nu pun zahar iar merele le calesc putin cu zahar.