Se mixeaza untul (lasat la temeratura camerei in prealabil) cu zaharul pana devine pufos si creste in volum,apoi se adauga cele 5 galbenusuri si se mixeaza bine. Se adauga cate putin din faina amestecata cu praful de copt si cate putin din lapte treptat pana se omogenizeaza. Aluatul trebuie sa curga dar nu trebuie sa fie foarte tare. Aluatul se scurge in tava (unde poti pune foaie de copt) si se baga in cuptorul incins la 180 de grade pana cand se coace aproape pe jumatate (15 min, iar suprafata lui trebuie sa fie tare la atingere)
Intre timp se curata fructele (caise, piersici, prune) si se pudreaza cu zahar daca sunt prea acre (in special caisele). Se scoate tava din cuptor (dupa aprox. 15 min.) si se aseaza fructele pe deasupra apoi se baga iar la cuptor.
Cand este aproape gata se scoate din cuptor si se pune pe deasupra bezeaua facuta din cele 5 albusuri ramase si batute cu o cana de zahar. Se mai lasa la cuptor pana se rumeneste frumos bezeaua.
Este una dintre retetele mele preferate, mi-am adus aminte cu drag de perioada cand o faceam o data la saptamana, doar schimbam fructele!Este vaporoasa si picanta in acelasi timp, exact pe gustul meu...
Comentarii (34):
Blatul are mult prea multă faină. Nu iese un aluat aerat, ci o cărămidă greu de rupt în bucăți. Risipa de alimente.
Oribila. Dupa ce se rumenește albușul, rămâne oricum crud pe dinauntru. Am lasat o si o ora la 200 de grade si nu a rezolvat nimic.
Excelentă. Eu o fac de multa vreme și o prefer cu piersici....
Este extraordinara !
Este una dintre retetele mele preferate, mi-am adus aminte cu drag de perioada cand o faceam o data la saptamana, doar schimbam fructele!Este vaporoasa si picanta in acelasi timp, exact pe gustul meu...
Excelenta!!!
Foarte buna!
Am facut pentru prima data aceasta reteta cu caise, e iesit excelent!
Sper sa fie buna! Acum o pregatesc.
Superba si foarte gustoasa