Prăjitură cu caise
O prăjiturică plină de savoare, foarte ușor de făcut, dar sunt sigură că și voi știți asta. Nu-mi rămâne decât să vă explic și varianta mea.
Ingrediente
8
Preparare
Preparare15 min
Gătire45 min
- Caisele se spală, se taie pe jumătate, se înlătură sâmburele și se taie cu un cuțitaș partea de lângă codiță.
Se pun într-un castron și se presară zahărul vanilat peste ele.
Într-un castron cernem făina cu praful de copt și sarea.
Separăm albușurile de gălbenușuri.
Batem gălbenușurile cu zahărul bine.
Adăugăm uleiul și laptele.
Amestecăm bine - cu un mixer de preferat.
Adăugăm făina cernută și amestecăm până la omogenizare.
Batem bine albușurile.
Încorporăm albușurile în compoziție, amestecînd ușor cu o lingură.
Compoziția se pune într-o tavă unsă cu unt sau tapetată cu hîrtie pergament.
Caisele le aranjăm în compoziție una lângă alta.
Se dă la cuptor- preîncălzit la 180 grade C pentru 40-45 minute.
Se lasă să se răcească în tavă. - După ce s-a răcit se poate presăra zahăr pudră.
Poftă bună!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Foarte buna. A doua oara am pus piersici si prune, alternand randurile: un rand de feliute de piersici, un rand de felite de prune si a iesit super gustoasa!
am gătit această rețetă
anonymous
Nu trebuie sa astepti vara .Sunt caise congelate in Carrefour
am gătit această rețetă
anonymous
Excelenta reteta
am gătit această rețetă
anonymous
O fac cu drag ,este foarte buna ,o reteta excelenta
anonymous
Mi-ar fi util sa stiu dimensiunea tavii folosita pentru aceasta reteta...
anonymous
Reteta este grozava, dar este absurd sa se posteze in luna noiembrie! de unde luam caise?
anonymous
Hmmmmmmmmmmmmmm ce bune e
anonymous
Este un fel de tarta care este f.buna.multumim de reteta.
anonymous
Este foarte buna iar vara o fac foarte des
anonymous
Super,f.buna
Punctează această reţetă