Cernem făina. Încălzim ușor laptele. Dizolvăm drojdia în lapte, adăugăm 3 linguri de făină și amestecăm bine. Lăsăm să crească până se dublează volumul.
Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, sarea și esența de vanilie. Adăugăm drojdia crescută, coaja de lămâie și făina. Frămâtăm bine.
Încălzim ușor untura sau untul și turnăm câte puțin peste aluat, apoi frămâtăm în continuare. Se lasă la crescut 40-60 minute în funcție de căldura din cameră. Pregătim umplutura.
Brânza de vaci se amestecă cu cele 2 gălbenușuri, cu grișul fiert și răcit, cu smântâna și coaja de lămâie. Pe un blat de bucătărie uns cu puțin ulei, întindem aluatul și-l tăiem în pătraturi de 10x10cm.
Punem câte o lingură de umplutură în mijloc și aducem colțurile opuse unul peste altul. Se pun într-o tavă unsă. Batem bine un gălbenuș cu o lingură de zahăr și ungem bine plăcințelele. Se încinge cuptorul la 150 grade C.
Se dă tava la cuptor. După 10 minute mărim focul la 180 grade C. Se lasă până se rumenesc frumos deasupra.
Se lasă la răcit în tavă și se pudrează cu zahăr înainte de servire.
A se citi 1kg faina in loc de 500g pentru aluat. Deasemenea nu inteleg rolul "galbenusurilor" peste tot in reteta. Am folosit oul intreg si au iesit foarte bune. Grisul NU SE FIERBE pentru ca nu va mai scoate zeama din branza dulce daca e fiert. Patratele de 10x10cm sunt MULT PREA MICI pentru a face treaba cum trebuie. In rest toate bune si frumoase, au iesit delicioase.
Comentarii (30):
A se citi 1kg faina in loc de 500g pentru aluat. Deasemenea nu inteleg rolul "galbenusurilor" peste tot in reteta. Am folosit oul intreg si au iesit foarte bune. Grisul NU SE FIERBE pentru ca nu va mai scoate zeama din branza dulce daca e fiert. Patratele de 10x10cm sunt MULT PREA MICI pentru a face treaba cum trebuie. In rest toate bune si frumoase, au iesit delicioase.
De cind am descoperit aceasta minunata reteta am uitat de cele gatite in ulei..........delicioase!!!!!!!!!!!!
Le am incercat.........o nebunie!!!!!!!
-
Excelent
Sunt foarte bune si gusoase
Super
Delicios!!
Cantitati eronate la aluat dar a iesit buna pana la urma
Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr