Petitchef

Poale-n brâu

Sau branzoaice :)

Desert
8 porții
1 oră
50 min
Dificil

Ingrediente

8

Umplutură:

Uns:

Preparare

  • Cernem făina.
    Încălzim ușor laptele.
    Dizolvăm drojdia în lapte, adăugăm 3 linguri de făină și amestecăm bine.
    Lăsăm să crească până se dublează volumul.

    Amestecăm gălbenușurile cu zahărul, sarea și esența de vanilie.
    Adăugăm drojdia crescută, coaja de lămâie și făina.
    Frămâtăm bine.

    Încălzim ușor untura sau untul și turnăm câte puțin peste aluat, apoi frămâtăm în continuare.
    Se lasă la crescut 40-60 minute în funcție de căldura din cameră.
    Pregătim umplutura.

    Brânza de vaci se amestecă cu cele 2 gălbenușuri, cu grișul fiert și răcit, cu smântâna și coaja de lămâie.
    Pe un blat de bucătărie uns cu puțin ulei, întindem aluatul și-l tăiem în pătraturi de 10x10cm.

    Punem câte o lingură de umplutură în mijloc și aducem colțurile opuse unul peste altul.
    Se pun într-o tavă unsă.
    Batem bine un gălbenuș cu o lingură de zahăr și ungem bine plăcințelele.
    Se încinge cuptorul la 150 grade C.

    Se dă tava la cuptor.
    După 10 minute mărim focul la 180 grade C.
    Se lasă până se rumenesc frumos deasupra.

    Se lasă la răcit în tavă și se pudrează cu zahăr înainte de servire.

Rețete inrudite

YouTube

Mousse cu lamaie


Poze

Poale-n brâu
Poale-n brâu - poza 2

Întrebări:




Comentarii (30):

14/12/2013

A se citi 1kg faina in loc de 500g pentru aluat. Deasemenea nu inteleg rolul "galbenusurilor" peste tot in reteta. Am folosit oul intreg si au iesit foarte bune. Grisul NU SE FIERBE pentru ca nu va mai scoate zeama din branza dulce daca e fiert. Patratele de 10x10cm sunt MULT PREA MICI pentru a face treaba cum trebuie. In rest toate bune si frumoase, au iesit delicioase.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/03/2014

De cind am descoperit aceasta minunata reteta am uitat de cele gatite in ulei..........delicioase!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
26/02/2014

Le am incercat.........o nebunie!!!!!!!

(0) (0) Abuz
25/01/2014

-

(0) (0) Abuz
30/11/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
24/11/2013

Sunt foarte bune si gusoase

(0) (0) Abuz
08/06/2013

Super

(0) (0) Abuz
06/04/2013

Delicios!!

(0) (0) Abuz
20/03/2013

Cantitati eronate la aluat dar a iesit buna pana la urma

(0) (0) Abuz
15/03/2013

Superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă
Bundt cake de paște cu lamâie și ciocolată albă
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Malai kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
Malai kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Panna cotta cu vanilie, rețeta de bază
Panna cotta cu vanilie, rețeta de bază
4 porții
5 h 30 m
Foarte ușor

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează