Intai pregatim merele, care se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoare. Se pun intr-o craticioara de inox impreuna cu zaharul (eu pun cam 6-8 linguri de zahar) si se calesc pe foc pana se inmoaie. La final dam cratita deoparte si punem scortisoara si zaharul vanilat.
Aluatul:
Scoatem margarina din frigider la temperatura camerei. O punem intr-un bol si amestecam cu iaurtul. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga treptat peste margarina si iaurt, si se mesteca bine cu mana pana cand devine o coca nici prea moale nici prea tare, nelipicioasa.
O bagam la frigider minim 30 minute, apoi o impartim in doua parti egale si o intindem cu facaletul cat este tava. Foaia de jos o intindem mai mult pentru a o intinde putin pe peretii tavii. Punem foaie de copt intr-o tava potrivita si intindem foaia peste care adaugam merele, iar deasupra punem cea dea 2-a foaie pe care o intepam din loc in loc cu o furculita.
Se coace aproximativ 30 de minute, dar trebuie verificat cuptorul din cand in cand (fiecare cuptor coace diferit). Ea se va rumeni frumos, dar nu foarte tare.
Da margarina e otrava, dar ca uleiul de filtrat prin soda caustica de aia nu stie nimeni, si untul cum e fabricat, mai e ceva sanatos????Fiecare foloseste ce vrea..
Comentarii (50):
Yummy, yummy.
Foarte buna si usor de facut
Am mai facut asa ceva si este foarte buna.....:)
Prea buna
A iesit suuuper delicioasa...Chiar si a doua zi a fost pufoasa chiar daca nu am acoperit-o... Nota 10!
Am incercat o,a iesit suuper delicioasa..multumesc ,Gabriela..ai retete utile pt. oricine e iubitor de gatit
Delicioasa
Am facuto este foarte buna
F buna si usor de facut!
Da margarina e otrava, dar ca uleiul de filtrat prin soda caustica de aia nu stie nimeni, si untul cum e fabricat, mai e ceva sanatos????Fiecare foloseste ce vrea..