Dezghetati foile de placinta . Bateti ouale cu 7-8 linguri de zahar . Adaugati iaurtul, scurs in prealabil de zer, grisul si zaharul vanilat.
Ungeti o tava, de preferat mai intinsa, in care foile sa se aseze perfect .
Asezati, pe rand, in tava, 6-7 foi, presarand pe fiecare, in momentul in care le asezati, ulei si-apoi zahar.
E uleiul l-a pus cu pensula de bucatarie...am pus uleiul intr-un pahar, a "inmuiat" pensula in ulei si am stropit uniform foaia. Zaharul l-am presarat cu o lingura, tot asa, ca sa ajunga pe toata foaia.
Turnati umplutura peste foi, neteziti si acoperiti cu foile de placinta ramase, suprapunandu-le in acelasi mod.
Ungeti ultima foaie cu ulei si presarati zahar. Introduceti tava in cuptorul preincalzit. Coaceti placinta la foc mijlociu , pentru cca. 40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.
Scoateti tava din cuptor si acoperiti-o cu servet umed. In felul asta, placinta va deveni si mai gustoasa , caci aburii vor topi zaharul si o vor face super-savuroasa . Dupa ce s-a racit, taiati-o in bucati potrivite.
Este o prajitura usoara,placut,excelenta. Am mai facut acum cativa ani dar am ratacit reteta si m-am bucurat ca am gasit-o pe aceasta care este asemanatoare cu a mea dar eu nu puneam gris,dar este mai buna asa.
Comentarii (11):
Excelent
Arata excelent , o voi face si eu . Multumesc pentru Reteta !
Reteta f bine descrisa. cred ca si f gustoasa!
Foarte buna
Excelent!
E un dulce bun, sanatos si rapid de pregatit .este dulcele prefert al copiilor mei .
Bunaaaa!....
Ffff buna
Este o prajitura usoara,placut,excelenta. Am mai facut acum cativa ani dar am ratacit reteta si m-am bucurat ca am gasit-o pe aceasta care este asemanatoare cu a mea dar eu nu puneam gris,dar este mai buna asa.
Este f usor de facut si supergustoasa! o recomand tuturor gospodinelor!