Placinta cu iaurt
Ingrediente
6
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Dezghetati foile de placinta . Bateti ouale cu 7-8 linguri de zahar . Adaugati iaurtul, scurs in prealabil de zer, grisul si zaharul vanilat.
- Ungeti o tava, de preferat mai intinsa, in care foile sa se aseze perfect .
- Asezati, pe rand, in tava, 6-7 foi, presarand pe fiecare, in momentul in care le asezati, ulei si-apoi zahar.
- E uleiul l-a pus cu pensula de bucatarie...am pus uleiul intr-un pahar, a "inmuiat" pensula in ulei si am stropit uniform foaia. Zaharul l-am presarat cu o lingura, tot asa, ca sa ajunga pe toata foaia.
- Turnati umplutura peste foi, neteziti si acoperiti cu foile de placinta ramase, suprapunandu-le in acelasi mod.
- Ungeti ultima foaie cu ulei si presarati zahar. Introduceti tava in cuptorul preincalzit. Coaceti placinta la foc mijlociu , pentru cca. 40 de minute sau pana cand se rumeneste frumos.
- Scoateti tava din cuptor si acoperiti-o cu servet umed. In felul asta, placinta va deveni si mai gustoasa , caci aburii vor topi zaharul si o vor face super-savuroasa .
Dupa ce s-a racit, taiati-o in bucati potrivite.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
07/09/2013
E un dulce bun, sanatos si rapid de pregatit .este dulcele prefert al copiilor mei .
18/02/2012
Este o prajitura usoara,placut,excelenta. Am mai facut acum cativa ani dar am ratacit reteta si m-am bucurat ca am gasit-o pe aceasta care este asemanatoare cu a mea dar eu nu puneam gris,dar este mai buna asa.