Spalam bine ficatei si in punem la fiert 10-15 min . scurgem lasam sa se raceasca dam prin masina de tocat ficatul , painea inmuiata si scursa bine , ceapa verde si verdeturile.
Punem totul intrun castron , condimentam si adaugam oul crud si amestecam bine separat ungem o forma rotunda de yena cu unt/margarina impartim aluatul : 2/3 il intindem intro foaie rotunda mai mare care sa ne ajunga si pe margini.
Cand o asezam in forma , iar a doua bucata intro foaie mai mica , pentru partea de sus ;asezam foaia mai mare in forma , punem jumatate din umplutura , asezam ouale care au fost fierte , curatate si racite , punem restul de umplutura , avand grija sa intre si printer oua , o aranjam frumos.
Deasupra se pune foaia mai mica , se taie surplusul de aluat , se aranjaza frumos marginile , iar din aluatul ramas se fac divaerse frunzulite/flori care se arnjeaza dupa bunul plac pe placinta ; se unge cu galbenus de ou si se pune la copt in cuptorul preincalzit , cca 30-35 min , in functie de cuptorul fiecaruia .
Se scoate si se pune pe un gratar la racit , se servete cu salata de castraveti .