Din pacate aparatul meu de fotografia mai avea baterie foarte putina, asa am ales sa va arat produsul finit, oricum sunt sigura ca procesul de executie il cunoasteti deja.Batem ouale bine cu mixerul la viteza mare, apoi adaugam pe rand apa, uleiul, zaharul, faina si la final praful de copt stins in zeama de lamaie.
Ingredientele se pun exact in aceasta ordine. Ungem tava cu putin ulei punem jumatate din cantitatea de aluat si dam la foc iute cca 5 minute ca sa prinda repede pojghita deasupra.
Intre timp branza cu ouale, zaharul, praful de budinca si un plic de zahar vanilinat se mizeaza bine pana devin o crema pufoasa.
Cand foaia s-a copt usor scoatem tava din cuptor, punem intreaga compozitie de branza si apoi incet turnam restul de aluat deasupra branzei, pentru a o acoperii in intregime.
Se baga din nou la cuptor de aceasta data la foc mic pentru 30-40 de min pana se rumeneste frumos. cand este gata se lasa la racit apoi se portioneaza si se pudreaza cu zahar.
Este dementiala reteta. Mulțumesc din suflet. Eu am dublat reteta și am folosit tava de la cuptor. Nu știu cum sa atașez poze, ca as adauga și poze.... Mulțumesc mult mult.
Am si, eu o reteta putin altfel ,foarte usoara pe care o fac si cu branza ,mere sau dovleac.A mea este asa :2 oua ,9 linguri zahar ,9 lg.ulei .9lg lapte ,12 lg faina ,un plic praf de copt nestins ,in rest se procedeaza la fel .Tava este 28x 20 cm ,se tapeteaza cu hartie de copt . In umpluturi se pune zahar dupa preferinte si gust
Comentarii (29):
Este dementiala reteta. Mulțumesc din suflet. Eu am dublat reteta și am folosit tava de la cuptor. Nu știu cum sa atașez poze, ca as adauga și poze....
Mulțumesc mult mult.
Ar fi frumos sa se scrie si marimea tavii, altfel nu iese exat asa frumos.
AM FACUT-O SI EU ESTE SIMPLA SI USOR DE PREPARAT F BUNA INCERCATI-O SI VOI.
Super retetaaaaaaaaaaaaaaaa
Super buna
Bateria nu poate fi multa sau putina ci incarcata sau descarcata, asta stie si fiul meu care nu are decat 5 ani. Tu cati ai?
O reteta completa, scrisa corect si probabil placinta este foarte buna
Am si, eu o reteta putin altfel ,foarte usoara pe care o fac si cu branza ,mere sau dovleac.A mea este asa :2 oua ,9 linguri zahar ,9 lg.ulei .9lg lapte ,12 lg faina ,un plic praf de copt nestins ,in rest se procedeaza la fel .Tava este 28x 20 cm ,se tapeteaza cu hartie de copt . In umpluturi se pune zahar dupa preferinte si gust
500 gr de zahar la o tava de placinta mi se pare a fi EXAGERAT.
Excelenta de buna!!!!