Orezul şi laptele se pun într-o cratiţă andiaderentă cu fundul gros.
Se aduc la punctul de fierbere, după care focul se reduce la minim şi se lasă orezul să fiarbă foarte, foarte încet pentru aproximativ 20 de minute până când este moale şi a absorbit tot laptele.
În tot acest timp avem grijă ca din când în când să mai amestecăm pentru că nu vrem ca orezul nostru să se prindă de fund şi să se afume.
Când orezul este fiert adăugăm ciocolata bucăţele, untul şi zahărul şi mai lăsăm pe foc încă 2-3 minute până când ciocolata este topită complet, amestecând mereu pentru ca toate ingredientele să fie încorporate.
Oprim focul şi adăugăm scorţişoara şi frişca. Amestecăm din nou energic şi acoperim cratiţa.
Lăsăm să stea pentru câteva minute şi apoi servim cu foarte multă poftă.
Este delicios, rapid şi îl puteţi prepara chiar şi atunci când aveţi oaspeţi neanunţaţi şi vreţi să îi surprindeţi cu ceva dulce.
Comentarii (15):
Tare
FFF BUNA !!!!!!!!!
Interesant
!!!!!!!
Forte bun si usor de preparat
Cred cai f bun dar arata horor aspectul nu prea te inbie sa gusti dar promit sal incerc sa vedem cinel mananca
Delicios
Super delicioasa
Excelenta idee!
F. bun