New york cheesecake ( fara coacere )

Desert
Foarte ușor
15 min

O varianta usoara a celebrului cheesecake. Eu am folosit o forma mica de 18 cm, daca folositi de 23 cm urmariti cantitatile dintre paranteze.

Ingrediente

4

Pentru sirop :

Preparare

  • New York Cheesecake ( fara coacere ) - Preparare etapa 1Faramati biscuitii cu un robot de bucatarie, ciocan pentru snitele, sucitor,etc. varsati-va nervii pe ei si faceti-i praf :D
  • New York Cheesecake ( fara coacere ) - Preparare etapa 2Topiti untul la foc mic sau bain marie impreuna cu nuttella, il adaugati peste biscuiti si amestecati bine. Va arata ca un nisip umed , va ganditi la mare, la soare deci merge perfect acasta prajitura fina si racoroasa.

    Tapetati forma cu hartie de copt. Eu am pus doar pe partea de jos.
    Adaugati compozitia in forma si apasati foarte bine cu o lingura.
  • New York Cheesecake ( fara coacere ) - Preparare etapa 3Dati tava la rece ( frigider ) pentru 30 de minute. acoperita cu folie de plastic.
    Intre timp, amestecati crema de branza cu mascarpone, vanilia si zaharul pudra; cand devine cremoasa adaugati frisca lichida si mai mixati 2-3 minute.
    Intindeti crema peste blatul de biscuiti si lasati la frigider, cel putin 2 ore ( de preferinta ar fi peste noapte )
  • Siropul:

    Puneti zaharul pe foc si il lasati sa se topeasca; adaugati lamaia, 2 linguri de apa apoi frisca lichida si mai lasati 2 minute.

    Eu am facut acele mici bilute si betisoare care le vedeti pe margine din zaharul caramelizat (inainte de a adauga lamaia si restul ca altfel nu se intaresc) pe o folie de aluminium.
  • Ornati cu siropul cand acesta s-a racit.

    Cand taiati cheesecake-ul folositi un cutit cu lama subtire incalzit in apa si sters dupa fiecare taietura.

Punctează această reţetă

MelianMelian

Întrebări

Buna ziua! As vrea si eu sa incerc reteta asta, dar ca o gospodina desavarsita ce sunt nu stiu ce e aia "crema de branza", mai exact. Pot folosi doar mascarpone? Eu locuiesc in Germania si nu vorbesc limba asa ca nici nu stiu cum se zice la crema de branza :D Sper sa ma puteti lamuri cat de curand. Va multumesc!

Buna ziua

Da sigur, folositi mascarpone. Am specificat si crema de branza in paranteza in cazul in care cineva prefera sau nu gaseste mascarpone dar daca aveti folositi doar mascarpone.

Crema de branza este de exemplu philadelphia simpla. Va las un link mai jos poate va este de ajutor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cream_cheese


O zi buna.

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3

Vio

Este super delicios! Toata familia mea îl adoră! Îl pregătesc cu mare plăcere de fiecare dată! ❤

am gătit această rețetă
abuz

Anamaria

Este absolut delicioasa. Este desertul preferat al familiei, iar copiii sunt foarte mofturosi cand vine vorba de dulciuri facute in casa. Un cheesecake nu refuza niciodataMultumim pentru reteta!

am gătit această rețetă
abuz

Vio

Pregătesc cheese cake-ul cu drag de fiecare dată! Desigur că avem mai multe rețete preferate, însă toată familia este super încântată de rețetă!

am gătit această rețetă
abuz

adi

Toată familia mea iubește această prăjitură.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelenta si usor de facut!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă
abuz

laura cioabla

Beton

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Daca vreti sa aruncati 50 de ron pe geam(atat costa ingredientele) puteti sa incercati aceasta reteta,am respectat reteta 100% si a iesit o balta mizerabila.Multumesc

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

A iesit foarte buna si se prepara atat de usor:)

am gătit această rețetă
abuz

crina-1

"150gr biscuiti digestivi (200gr)" sitot asa toate ingredientele! Care-i dozajul bun?
Apoi crema de brinza in magazin este brinza philadelfia ce o puneti ca inlocuitor de mascarpone . Ce folosim cu adevarat?????

abuz
sanda_ned

sanda_ned

Suuper!

abuz
  • pagina 1 / 3