New york roll express cu speculoos - rețetă rapidă și economică
New York Roll express cu speculoos - rețetă rapidă și economică
Noul nostru produs de patiserie preferat? Un croissant rotunjit și acoperit cu o cremă delicioasă. Și aici avem arome de speculoos, pentru că ne distrăm! Da, da! Indiferent dacă este timpul micului dejun, ora gustării sau brunch-ul, vă asigurăm că veți fi încântați să gustați această minune ;-) Vă explicăm totul în detaliu în rețeta de mai jos
2 forme rotunde rezistente la cuptor, cu diametrul de 10 cm
1 vas pentru gratinat
hârtie pergament
1 pensulă
scobitori
Preparare
Începeți prin a întinde aluatul de croissant pe o placă de tăiat apoi împăturiți-l în jumătate. Tăiați 3 fâșii din aluat. Apoi tăiați a treia bandă în 2.
Rulați o bandă pentru a forma o rolă. Adăugați o jumătate de bandă în continuare. Faceți același lucru cu restul fâșiilor de aluat.
Așezați cele doua rulouri pe o tava de copt acoperită cu hârtie de copt. Ungeți ouă bătut de jur împrejurul rulourilor și stropiți deasupra cu zahăr brun.
Puneți cercurile unse în jurul rulourilor apoi puneți deasupra lor un vas pentru gratinat destul de mare.
Coaceți rulourile în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 25 de minute. Scoateți apoi din cuptor cu grijă vasul de gratinat și lăsați la răcit.
Puneți smântâna, mascarpone, telurile și bolul la congelator pentru 15 minute. Apoi turnați ingredientele reci și pasta de speculoos în vasul rece.
Amestecați totul cu un mixer electric pana se formează o frișcă groasă. Transferați amestecul într-o pungă de patiserie (sau un posh).
Introduceți o scobitoare în rulou, de două ori pe verticală, astfel încât să o puteți umple generos cu cremă. Neteziți partea de sus cu o lingură. Faceți același lucru și cu al doilea rulou.
Decorați partea de sus a rulourilor cu pastă de speculoos, presărați cu speculoos mărunțit și așezați un speculoos întreg deasupra.
Cum se păstrează ruloul New York? Puneți-l într-un loc răcoros, într-un recipient ermetic. Il puteți păstra maxim 3 zile. Cu toate acestea, vă recomandăm să vă bucurați de el în aceeași zi.
Cu ce ar trebui să înlocuim frișca cu speculoos? O puteți înlocui cu frișcă clasică sau cu cremă de patiserie vanilie de exemplu.
Cu ce ar trebui să înlocuim speculoos? Simțiți-vă liber să modificați rețeta și să le înlocuiți cu biscuiții preferați!
Putem face New York Rolls cu foitaj clasic? Da, este posibil, totuși timpul de gătire va fi mai lung. Vă recomandăm să folosiți aluat pentru croissant sau foitaj cu drojdie. Îl vei găsi cu ușurință în supermarketuri.
Putem face mai multe rulouri New York cu o cutie de aluat de croissant? Dacă aveți 4 cercuri, puteți tăia pur și simplu aluatul de croissant în 4 și folosiți rulourile deja formate. Urmăriți timpul de gătire, care va fi mai scurt.