Pentru inceput, margarina se taie în bucăţi şi se pune într-o oală. Se adaugă peste margarină zahărul, laptele şi cantitatea de cacao (se poate pune chiar mai multă decât am pus eu, în funcţie de cât de amăruie vreţi să fie prăjitura). Se pune oala pe foc şi se lasă să fiarbă până când se topesc margarina şi zahărul. Din acest amestec, se pun de-o parte într-un castronel aproximativ 15 linguri, pentru ca veţi avea nevoie de o glazura delicioasă la final. Se lasă la răcit în timp ce pregătiţi restul de compoziţie.
Se bat albusurile spuma. Faina se amesteca cu praful de copt, iar apoi se incorporeaza in sosul caldut impreuna cu galbenusurile, amestecand in continuu cu un mixer.
La final, incorporati albusurile, amestecand de jos in sus, pana obtineti un aluat omogen.
Tapetati cu faina o tava de prajituri si coaceti negresa la 180 grade timp de aproximativ 30 de minute. Pentru a vedea daca este coapta, incercati-o cu o scobitoare; daca scobitoarea este curata, atunci o puteti scoate din cuptor.
Pentru prepararea glazurii amestecati la foc mic sosul de ciocolată păstrat la început, cu jumătate de ciocolată cu lapte. Glazura este gata atunci cand ciocolata s-a topit complet.
Comentarii (267):
Prepar aceasta reteta de multi ani. Este minunata!!! +2 linguri lapte praf
Reteta asta e pur si simplu perfecta, delicioasa sinrapis de facut. Iese puhava si ciocolatoasa!
Multumesc pt reteta
Delicioasă. 400gr zahar.La glazură am adăugat lichior de nuci si nuca de cocos desupra. Fara ciocolată.
A fost foarte buna negresa
La cate grade se coace blatul ?
Este foarte buna si rapida eu am folosit idulcitor in loc de zahar am mai adaugar niste bucati de nuca,reteta e super
Super
Buna
Foarte bună și delicioasă!!!!!! :)
Foarte buna a iesit