Petitchef

Negresa

Negresa ca la mama acasa

Desert
8 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Pentru inceput, margarina se taie în bucăţi şi se pune într-o oală. Se adaugă peste margarină zahărul, laptele şi cantitatea de cacao (se poate pune chiar mai multă decât am pus eu, în funcţie de cât de amăruie vreţi să fie prăjitura). Se pune oala pe foc şi se lasă să fiarbă până când se topesc margarina şi zahărul. Din acest amestec, se pun de-o parte într-un castronel aproximativ 15 linguri, pentru ca veţi avea nevoie de o glazura delicioasă la final. Se lasă la răcit în timp ce pregătiţi restul de compoziţie.
  • Se bat albusurile spuma. Faina se amesteca cu praful de copt, iar apoi se incorporeaza in sosul caldut impreuna cu galbenusurile, amestecand in continuu cu un mixer.
  • La final, incorporati albusurile, amestecand de jos in sus, pana obtineti un aluat omogen.
  • Tapetati cu faina o tava de prajituri si coaceti negresa la 180 grade timp de aproximativ 30 de minute. Pentru a vedea daca este coapta, incercati-o cu o scobitoare; daca scobitoarea este curata, atunci o puteti scoate din cuptor.
  • Pentru prepararea glazurii amestecati la foc mic sosul de ciocolată păstrat la început, cu jumătate de ciocolată cu lapte. Glazura este gata atunci cand ciocolata s-a topit complet.

Rețete inrudite

YouTube

Negresa vegana


Întrebări:




Comentarii (267):

23/09/2020

Prepar aceasta reteta de multi ani. Este minunata!!! +2 linguri lapte praf

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Oxana, 08/03/2020

Reteta asta e pur si simplu perfecta, delicioasa sinrapis de facut. Iese puhava si ciocolatoasa!
Multumesc pt reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Adela, 17/09/2017

Delicioasă. 400gr zahar.La glazură am adăugat lichior de nuci si nuca de cocos desupra. Fara ciocolată.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/11/2016

A fost foarte buna negresa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/10/2016

La cate grade se coace blatul ?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/05/2016

Este foarte buna si rapida eu am folosit idulcitor in loc de zahar am mai adaugar niste bucati de nuca,reteta e super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/08/2015

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/07/2015

Buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/07/2015

Foarte bună și delicioasă!!!!!! :)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
andraelena, 24/04/2015

Foarte buna a iesit

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 27

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Negresa vegana
Negresa vegana
8 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Negresa cimitir halloween
Negresa cimitir halloween
8 porții
50 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Negresa cu kit kat ®
Negresa cu kit kat ®
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Negresa de paste (cu oua de ciocolata)
Negresa de paste (cu oua de ciocolata)
8 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Negresa de post - petitchef
Negresa de post - petitchef
10 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Negresa fara unt
Negresa fara unt
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Negresa – cea mai iubita prajitura de casa Negresa – cea mai iubita prajitura de casa

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează