Fursecuri cu portocale
foarte bune si cu lamaie
Ingrediente
8
Rețete inrudite
Fursecuri de paste (cu oua de ciocolata)
Preparare
Preparare15 min
Gătire15 min
- Cernem făina cu sarea și praful de copt într-un castron.
Dăm cele 2 portocale pe răzătoarea mică, apoi le stoarcem bine sucul.
Într-un castron adăugăm grăsimea aleasă și se freacă bine cu zahărul până obținem o pastă fină.
Adăugăm cele 2 ouă și batem bine în continuare.
Adăugăm sucul și coaja de portocală și amestecăm până la omogenizare.
Adăugăm treptat făina amestecată cu praful de copt și amestecăm până la încorporarea ei totală.
Se frământă bine un aluat cu consistența mai tare.
Se dă la rece pentru minim 30 minute.
Eu am folosit forma de biscuiți sprițați, pe care i-am unit apoi la capete, rezultânt aceste fursecuri rotunde.
Se coc la 180 grade C pentru 15-20 minute în tava neunsă.
Se dau imediat ce se scot din cuptor prin zahăr pudră.
Se servesc după ce s-au răcit. - Poftă bună!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
13/03/2017
Le-am facut si sunt delicioase...voi pune mai mult suc si coaja pt o aroma mai intensa
am gătit această rețetă
E
13/10/2013
Multumesc petitchef pentru meniul zilnic care mi-l trimiteti imi sunteti de mare ajutor