Untul se mixeaza cu faina cat sa se omogenizeze, apoi se adauga si zaharul. Se amesteca bine pana ce zaharul este absorbit si rezulta un aluat sfaramicios. Se da la rece pentru o jumatate de ora, pe urma se piseaza din nou cu furculita.
Intr-o tava mai mica imprastiati afinele, presarati deasupra scortisoara si aproximativ 3 linguri zahar, si impartiti uniform aluatul sfaramitat. Se coace la cuptorul preincalzit timp de 30-40 minute .
Prajitura se savureaza calda alaturi de inghetata de vanilie, sau rece la micul dejun alaturi de o cana cu lapte.
Interesant...curios e ca diferenta mare intre affine si cranberry (ca gust } nu e sesizata de cel care prezinta reteta...una e putin acrisoara...cealalta depinde de sortul de afina…(citeodata dulce amarui)
Comentarii:
Merisoarele nu sunt afine.
Interesant...curios e ca diferenta mare intre affine si cranberry (ca gust } nu e sesizata de cel care prezinta reteta...una e putin acrisoara...cealalta depinde de sortul de afina…(citeodata dulce amarui)