Cornulețe cu osânză
Se topesc in gura ;)
Ingrediente
8
Preparare
Preparare1 oră
Gătire1 oră
- Stiu că nu se compară osânza cu untura, dar în cazul în care nu aveți osânză, untura este o soluție mult mai bună decât untul ;)
Osânza la temperatura camerei se amestecă bine cu zahărul.
Drojdia se amestecă cu laptele călduț și se toarnă peste osânză.
Adăugăm sare, zahărul vanilat și esența de vanilie.
Amestecăm bine.
Adăugăm făina cernută în pealabil și frământăm bine un aluat potrivit de tare.
Se pune în folie alimentare să se dă la frigider o oră.
Pe o planșetă se întinde aluatul și se taie în pătrățele cu latura de 5 cm.
În fiecare pătrățel punem câte o bucățică de marmeladă (eu am avut marmeladă cumpărată și era așa tare că se putea tăia cu un cuțit).
Se rulează și se dă forma de cornuleț.
Se pun într-o tavă - nu este nevoie să fie unsă.
Se dau la cuptor pentru 15-18 minute la 180 grade C.
Se tăvălesc prin zahăr pudră imediat ce se scot din cuptor.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Asta este rețeta bunicii.super
am gătit această rețetă
anonymous
Mmm....arata delicios
anonymous
Fragede si delicioase.
anonymous
Excelenta reteta .economice si gustoase
anonymous
Foarte buna
anonymous
Urmeaza le testez,sper sa fie bune.
anonymous
Ca ale mamei. Arata perfect!
anonymous
Bunaaaaaaaaa
Punctează această reţetă