Cornulețe cu osânză

Desert
Ușor
2 ore

Se topesc in gura ;)

Ingrediente

8

Preparare

Preparare1 oră
Gătire1 oră
  • Stiu că nu se compară osânza cu untura, dar în cazul în care nu aveți osânză, untura este o soluție mult mai bună decât untul ;)

    Osânza la temperatura camerei se amestecă bine cu zahărul.
    Drojdia se amestecă cu laptele călduț și se toarnă peste osânză.

    Adăugăm sare, zahărul vanilat și esența de vanilie.
    Amestecăm bine.

    Adăugăm făina cernută în pealabil și frământăm bine un aluat potrivit de tare.
    Se pune în folie alimentare să se dă la frigider o oră.

    Pe o planșetă se întinde aluatul și se taie în pătrățele cu latura de 5 cm.
    În fiecare pătrățel punem câte o bucățică de marmeladă (eu am avut marmeladă cumpărată și era așa tare că se putea tăia cu un cuțit).

    Se rulează și se dă forma de cornuleț.
    Se pun într-o tavă - nu este nevoie să fie unsă.

    Se dau la cuptor pentru 15-18 minute la 180 grade C.
    Se tăvălesc prin zahăr pudră imediat ce se scot din cuptor.

Punctează această reţetă

RReteteBauturi

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Asta este rețeta bunicii.super

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Mmm....arata delicios

abuz

anonymous

Fragede si delicioase.

abuz

anonymous

Excelenta reteta .economice si gustoase

abuz

anonymous

Foarte buna

abuz

anonymous

Urmeaza le testez,sper sa fie bune.

abuz

anonymous

Ca ale mamei. Arata perfect!

abuz

anonymous

Bunaaaaaaaaa

abuz