Faina se freaca bine cu untura.Adaugam galbenusurile frecate cu putina,smintina si framintam un aluat,pe care il lasam la odihnit 20-30 minute.Rupem din aluat cite o bucatica pe care o intindem cu sucitorul pe masa de lucru in forma de cerc.Taiem cercul obtinut in 8 cu ajutorul unui cutit sau pinten,iar la capatul cel lat punem umplutura,care poate sa fie:rahat,dulceata amestecata cu nuca macinata,fructe confiate,magiun de prune....Rulam de la exterior spre interior,le punem in tava pe hirtie de copt si le dam la cuptor pentru 20-25 minute(pina se rumenesc putin la capete).Calde le dam prin zahar pudra vanilat.POFTA BUNA!
Mama mea le facea cu marmelada(se gasea in comert pe vremea "Raposatu-lui") erau apreciate de toata lumea!Nu este nevoie de prea multa pricepere, numai de rabdare, pana le rulezi pe toate.Dar merita!
Azi 15 ian 2014 le-am incercat si sunt exact ceea ce cautam de fff multa vreme.Multumesc pt reteta transmisa.Propun totusi un adaos de 100 gr de zahar in aluat.
Comentarii (154):
Au iesit exact cum mi le aminteam din copilarie de la bunici multumesc
Sunt foarte bune ,se topesc in gura!
Buna
Se poate de facut cornuletale si fara oua.Cu visina sunt foarte gustoaseAcrisor si dulciu...MMMMM
Mama mea le facea cu marmelada(se gasea in comert pe vremea "Raposatu-lui") erau apreciate de toata lumea!Nu este nevoie de prea multa pricepere, numai de rabdare, pana le rulezi pe toate.Dar merita!
Ai uitat ... ceva
Super bune. Merita incercate. Sunt foarte fragede
Azi 15 ian 2014 le-am incercat si sunt exact ceea ce cautam de fff multa vreme.Multumesc pt reteta transmisa.Propun totusi un adaos de 100 gr de zahar in aluat.
BUN
Am mancat un lighean intreg atat de bune sunt