In primul rand incingeti cuptorul bine si ungem cu unt un vas termorezistent de 32,5/18 cm sau daca aveti o forma rotunda de 30 cm. Piersicile le taiem in 2 si scoatem samburi si asezam cu taietura in jos. O piersica se taie bucatele , se pune intr-un vas, adaugam l lg de zahar si 100 ml apa, fierbem 5 min apoi dam prin strecuratoare, obtinem un sirop de piersica. Pentru a prepara aluatul se amesteca smantana cu siropul de piersica si punem deoparte. Se pune faina intr-un castron si se face o adancitura in centrul ei. Se adauga ouale, vanilia si zaharul si se amesteca rapid pentru a transforma faina intr-o pasta omogena, apoi se adauga treptat amestecul de smantana cu piersica. Se toarna aluatul peste piersica si se da clafoutisul la cuptor timp de 20 min. Intre timp se prepara toppingul amestecand untul si zaharul cu o furculita, intr-un vas mic. Se scoate din cuptor si se puncteaza deasupra, cat mai uniform, cu mixtura de unt si zahar. Se pune la loc in cuptor si se lasa pana ce aluatul devine auriu si se face pufos. Se serveste fierbinte cu smantana! Pofta dulce!
Comentarii:
Foarte tentant!