Clafoutis de caise
Clafoutis originar din Limousin poate fi făcut cu aproape orice fruct. Varianta cu caise este una dintre preferatele noastre. Caisele coapte în cuptor dau o textură ușoară și moale. O rețetă foarte simplă care poate fi făcută în câteva minute. Este irezistibilă!
Ingrediente
Materiale
- Bol de patiserie
- tel
- formă de copt cu arc (22 cm)
Rețete inrudite
-
Clafoutis cu caise
-
Tarta oranaise - aluat de foietaj, cremă patiserie și caise
-
Moelleux cu caise si mascarpone
-
Mousse de caise super ușor de făcut, fără gătit și cu puține ingrediente!
Preparare
Într-un bol de patiserie spargeți ouăle și adăugați zahărul. Amestecați cu un tel pentru a obține un amestec omogen.
Adăugați făina și untul topit apoi amestecați din nou.
La final adăugați laptele și obțineți un amestec omogen.
Spălați cu grijă și tăiați caisele în 2, scoateți sâmburii. Aranjați strâns caisele într-o formă unsă în prealabil cu unt.
Turnați ușor amestecul din bol, în tavă.
Se lasa sa stea în timp ce se preîncalzește cuptorul la 200°C.
Se dă la cuptor și se coace timp de 45 de minute
Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.
Gustați cald sau rece în funcție de gusturile dvs. și de toleranța de a aștepta :)
Observații
Alegeți caise coapte. Dacă sunt foarte mari, le puteți tăia în 4. Asigurați-vă că sunt suficient de tari pentru a nu se rupe în timpul gătirii.
Ungeți cu unt forma: Pentru a nu se lipi aluatul, ungeți cu generozitate forma pentru clafoutis înainte de a pune caisele în ea. De asemenea, puteți pudra matrița cu zahăr pentru a obține o ușoară caramelizare.
Lăsați aluatul să se odihnească: odată ce aluatul este pregătit, lăsați-l să se odihnească aproximativ 15 minute. Acest lucru va permite aromelor să se dezvolte și aluatul să se îngroașe ușor.
Lăsați să se răcească înainte de servire: Odată gătit, lăsați clafoutis-ul de caise să se răcească ușor înainte de a îl desface. Îl puteți savura cald sau la temperatura camerei, însoțit de o linguriță de înghețată de vanilie sau o linguriță de frișcă.
Tava de copt: noi am folosit o formă de silicon, dar vă recomandăm o tava de copt cu arc. Veți scoate mai ușor clafoutis-ul din ea.