Clafoutis originar din Limousin poate fi făcut cu aproape orice fruct. Varianta cu caise este una dintre preferatele noastre. Caisele coapte în cuptor dau o textură ușoară și moale. O rețetă foarte simplă care poate fi făcută în câteva minute. Este irezistibilă!
Alegeți caise coapte. Dacă sunt foarte mari, le puteți tăia în 4. Asigurați-vă că sunt suficient de tari pentru a nu se rupe în timpul gătirii.
Ungeți cu unt forma: Pentru a nu se lipi aluatul, ungeți cu generozitate forma pentru clafoutis înainte de a pune caisele în ea. De asemenea, puteți pudra matrița cu zahăr pentru a obține o ușoară caramelizare.
Lăsați aluatul să se odihnească: odată ce aluatul este pregătit, lăsați-l să se odihnească aproximativ 15 minute. Acest lucru va permite aromelor să se dezvolte și aluatul să se îngroașe ușor.
Lăsați să se răcească înainte de servire: Odată gătit, lăsați clafoutis-ul de caise să se răcească ușor înainte de a îl desface. Îl puteți savura cald sau la temperatura camerei, însoțit de o linguriță de înghețată de vanilie sau o linguriță de frișcă.
Tava de copt: noi am folosit o formă de silicon, dar vă recomandăm o tava de copt cu arc. Veți scoate mai ușor clafoutis-ul din ea.