Clafoutis de caise

Desert
8 porții
Foarte ușor
1 oră

Clafoutis originar din Limousin poate fi făcut cu aproape orice fruct. Varianta cu caise este una dintre preferatele noastre. Caisele coapte în cuptor dau o textură ușoară și moale. O rețetă foarte simplă care poate fi făcută în câteva minute. Este irezistibilă!


Ingrediente

8

Materiale


Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare15 min
Gătire45 min

Observații

Alegeți caise coapte. Dacă sunt foarte mari, le puteți tăia în 4. Asigurați-vă că sunt suficient de tari pentru a nu se rupe în timpul gătirii.

Ungeți cu unt forma: Pentru a nu se lipi aluatul, ungeți cu generozitate forma pentru clafoutis înainte de a pune caisele în ea. De asemenea, puteți pudra matrița cu zahăr pentru a obține o ușoară caramelizare.

Lăsați aluatul să se odihnească: odată ce aluatul este pregătit, lăsați-l să se odihnească aproximativ 15 minute. Acest lucru va permite aromelor să se dezvolte și aluatul să se îngroașe ușor.

Lăsați să se răcească înainte de servire: Odată gătit, lăsați clafoutis-ul de caise să se răcească ușor înainte de a îl desface. Îl puteți savura cald sau la temperatura camerei, însoțit de o linguriță de înghețată de vanilie sau o linguriță de frișcă.

Tava de copt: noi am folosit o formă de silicon, dar vă recomandăm o tava de copt cu arc. Veți scoate mai ușor clafoutis-ul din ea.


Echipamente de gătit

cuptor
microunde

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+