Clafoutis de caise

Desert
8 porții
Foarte ușor
1 oră

Clafoutis originar din Limousin poate fi făcut cu aproape orice fruct. Varianta cu caise este una dintre preferatele noastre. Caisele coapte în cuptor dau o textură ușoară și moale. O rețetă foarte simplă care poate fi făcută în câteva minute. Este irezistibilă!

Ingrediente

8

Materiale

  • Bol de patiserie
  • tel
  • formă de copt cu arc (22 cm)

Preparare

Preparare15 min
Gătire45 min
  • Clafoutis de caise - Preparare etapa 1Într-un bol de patiserie spargeți ouăle și adăugați zahărul. Amestecați cu un tel pentru a obține un amestec omogen.
  • Clafoutis de caise - Preparare etapa 2Adăugați făina și untul topit apoi amestecați din nou.
  • Clafoutis de caise - Preparare etapa 3La final adăugați laptele și obțineți un amestec omogen.
  • Clafoutis de caise - Preparare etapa 4Spălați cu grijă și tăiați caisele în 2, scoateți sâmburii. Aranjați strâns caisele într-o formă unsă în prealabil cu unt.
  • Clafoutis de caise - Preparare etapa 5Turnați ușor amestecul din bol, în tavă.
  • Clafoutis de caise - Preparare etapa 6Se lasa sa stea în timp ce se preîncalzește cuptorul la 200°C.
  • Clafoutis de caise - Preparare etapa 7Se dă la cuptor și se coace timp de 45 de minute
  • Clafoutis de caise - Preparare etapa 8Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească.
  • Clafoutis de caise - Preparare etapa 9Gustați cald sau rece în funcție de gusturile dvs. și de toleranța de a aștepta :)

Observații

Alegeți caise coapte. Dacă sunt foarte mari, le puteți tăia în 4. Asigurați-vă că sunt suficient de tari pentru a nu se rupe în timpul gătirii.

Ungeți cu unt forma: Pentru a nu se lipi aluatul, ungeți cu generozitate forma pentru clafoutis înainte de a pune caisele în ea. De asemenea, puteți pudra matrița cu zahăr pentru a obține o ușoară caramelizare.

Lăsați aluatul să se odihnească: odată ce aluatul este pregătit, lăsați-l să se odihnească aproximativ 15 minute. Acest lucru va permite aromelor să se dezvolte și aluatul să se îngroașe ușor.

Lăsați să se răcească înainte de servire: Odată gătit, lăsați clafoutis-ul de caise să se răcească ușor înainte de a îl desface. Îl puteți savura cald sau la temperatura camerei, însoțit de o linguriță de înghețată de vanilie sau o linguriță de frișcă.

Tava de copt: noi am folosit o formă de silicon, dar vă recomandăm o tava de copt cu arc. Veți scoate mai ușor clafoutis-ul din ea.

Echipamente de gătit

cuptor
microunde
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: