Clafoutis cu caise

Gustări
Foarte ușor
1 h 10 m

Am inlocuit in reteta clasica de clafoutis, ciresele cu caisele si pentru o nota crocanta am adaugat migdale. Un dulce usor cu fructe de vara, pe placul tuturor! Perfect la cafea, cu un pahar de limonada sau alaturi de inghetata.

Ingrediente

6

Materiale

  • Tava de copt 24 cm de diametru

Preparare

Preparare20 min
Timp așteptare10 min
Gătire40 min
  • Clafoutis cu caise - Preparare etapa 1Puneti migdalele fulgi intr-o tigaie pe foc si amestecati ocazional timp de aproximativ 5 minute. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
  • Clafoutis cu caise - Preparare etapa 2Spalati si taiati caisele in jumatate si aranjati-le intr-o tava unsa cu unt si pudrata cu faina.
  • Clafoutis cu caise - Preparare etapa 3Se amesteca ouale cu laptele si vanilia. Separat se amesteca pudra de migdale cu faina si 90 de zahar brun.
    Se amesteca cele doua preparate impreuna.
  • Clafoutis cu caise - Preparare etapa 4Se topeste untul si se incorporeaza in aluat. Se toarna aluatul peste caise.
  • Clafoutis cu caise - Preparare etapa 5Se presara zaharul brun ramas, se pun deasupra migdale prajite si se coace timp de 30 - 35 de minute la 180° C.
  • Clafoutis cu caise - Preparare etapa 6Gata!

Punctează această reţetă

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: