Petitchef

Chec marmorat-crocant

Nu puteti alege intre vanilie si ciocolata? Alegeti o combinatie intre cele doua. Si pentru mai mult rasfat, ce ziceti daca l-ati acoperi cu o glazura de ciocolata + migdale?! Va face sa salivati, nu-i asa ..
Usor de facut, acest chec va fi devorat de intreaga familie! Garantam ca nu rezista 2 ore!

Desert
8 porții
45 min
1 oră
50 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

8

Pentru alatul simplu:

Pentru aluatul cu ciocolataa:

Pentru pralinatul crocant :

Pentru glazura cu migdale :

Materiale

  • tava de chec
  • tel
  • mixer electric
  • Spatula
  • Cutit zimtat
  • Grilaj

Preparare

  • Etapa 1 - Chec marmorat-crocant
    Aluatul simplu :
    Amestecati ouale cu zaharul. Incorporati smantana si amestecati. Adaugati faina, praful de copt si sarea. In cele din urma, incorporati si untul topit. Dati deoparte.
  • Etapa 2 - Chec marmorat-crocant
    Aluatul cu ciocolata :
    Repetati pasii de preparatul anterior, dar topiti untul cu ciocolata inainte de a-l incorpora in amestec. Amestecati bine si lasati deoparte.
  • Etapa 3 - Chec marmorat-crocant
    Preincalziti cuptorul la 165° C. Ungeti cu unt forma de chec. Folosind doua linguri, introduceti alternativ o lingura de aluat simplu si una de aluat de ciocolata, in tava de copt. In cele din urma, faceți „valuri” deasupra cu o spatula au o furculita, pentru a amesteca cele doua aluaturi.
  • Etapa 4 - Chec marmorat-crocant
    Introduceti la cuptor pentru 50 de minute la 165° C. Scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca complet.
  • Etapa 5 - Chec marmorat-crocant
    Baza crocanta de praline:
    Topiti ciocolata si amestecati-o cu pralina. Zdrobiti clatitele dantelate si amestecati-le cu amestecul de ciocolată + pralina pana obtineti un aluat. Adaugati untul topit si amestecati bine.
  • Etapa 6 - Chec marmorat-crocant
    Dupa ce checul s-a racit, taiati partea care iese din forma, cu ajutorul unui cutit zimtat.
    Mancati varful cat asteptati: D.
  • Etapa 7 - Chec marmorat-crocant
    Scoateti din forma. Puneti hartie pergament pe fundul tavii si puneți din nou checul. Întindeti crocantul deasupra si neteziți cu o lingura. Puneti la congelator 15 minute.
  • Etapa 8 - Chec marmorat-crocant
    Glazura de ciocolata cu migdale:
    Asezati migdalele crude pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt si puneti in cuptorul preincalzit la 170° C timp de 15 minute. Lasati-le sa se raceasca si zdrobiti-le grosier.
  • Etapa 9 - Chec marmorat-crocant
    Topiti ciocolata. Adaugati uleiul si amestecati. Puneti si migdalele zdrobite si amestecati.
  • Etapa 10 - Chec marmorat-crocant
    Scoateti din forma si puneti checul pe un gratar cu partea taiata in jos. Acoperiti cu glazura si lasati sa se raceasca timp de 15 minute pentru a se intari.
  • Etapa 11 - Chec marmorat-crocant
    Taiati felii si savurati!

Observații:

* Puteti inlocui migdalele cu alte fructe uscate
* Puteti adauga extract de vanilie sau coaja de lamaie in aluatul simplu.
* Puteti folosi ciocolata preferata pentru a face glazura!



Poze

Chec marmorat-crocant
Chec marmorat-crocant - poza 2
Chec marmorat-crocant - poza 3
Chec marmorat-crocant - poza 4
Chec marmorat-crocant - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Chec cu ciocolată fără ouă și fără unt!
Chec cu ciocolată fără ouă și fără unt!
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si... maioneza
Chec cu ciocolata si... maioneza
8 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Chec vegan cu ciocolată
Chec vegan cu ciocolată
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu nuca si ciocolata
Chec cu nuca si ciocolata
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu banane și ciocolată - super gurmand
Chec cu banane și ciocolată - super gurmand
8 porții
1 oră
Foarte ușor
3.7 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează