Chec marmorat-crocant

Desert
8 porții
Ușor
2 h 35 m

Nu puteti alege intre vanilie si ciocolata? Alegeti o combinatie intre cele doua. Si pentru mai mult rasfat, ce ziceti daca l-ati acoperi cu o glazura de ciocolata + migdale?! Va face sa salivati, nu-i asa .. Usor de facut, acest chec va fi devorat de intreaga familie! Garantam ca nu rezista 2 ore!

Ingrediente

8

Pentru alatul simplu:

Pentru aluatul cu ciocolataa:

Pentru pralinatul crocant :

Pentru glazura cu migdale :

Materiale

  • tava de chec
  • tel
  • mixer electric
  • Spatula
  • Cutit zimtat
  • Grilaj

Preparare

Preparare45 min
Timp așteptare1 oră
Gătire50 min
  • Chec marmorat-crocant - Preparare etapa 1Aluatul simplu :
    Amestecati ouale cu zaharul. Incorporati smantana si amestecati. Adaugati faina, praful de copt si sarea. In cele din urma, incorporati si untul topit. Dati deoparte.
  • Chec marmorat-crocant - Preparare etapa 2Aluatul cu ciocolata :
    Repetati pasii de preparatul anterior, dar topiti untul cu ciocolata inainte de a-l incorpora in amestec. Amestecati bine si lasati deoparte.
  • Chec marmorat-crocant - Preparare etapa 3Preincalziti cuptorul la 165° C. Ungeti cu unt forma de chec. Folosind doua linguri, introduceti alternativ o lingura de aluat simplu si una de aluat de ciocolata, in tava de copt. In cele din urma, faceți „valuri” deasupra cu o spatula au o furculita, pentru a amesteca cele doua aluaturi.
  • Chec marmorat-crocant - Preparare etapa 4Introduceti la cuptor pentru 50 de minute la 165° C. Scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca complet.
  • Chec marmorat-crocant - Preparare etapa 5Baza crocanta de praline:
    Topiti ciocolata si amestecati-o cu pralina. Zdrobiti clatitele dantelate si amestecati-le cu amestecul de ciocolată + pralina pana obtineti un aluat. Adaugati untul topit si amestecati bine.
  • Chec marmorat-crocant - Preparare etapa 6Dupa ce checul s-a racit, taiati partea care iese din forma, cu ajutorul unui cutit zimtat.
    Mancati varful cat asteptati: D.
  • Chec marmorat-crocant - Preparare etapa 7Scoateti din forma. Puneti hartie pergament pe fundul tavii si puneți din nou checul. Întindeti crocantul deasupra si neteziți cu o lingura. Puneti la congelator 15 minute.
  • Chec marmorat-crocant - Preparare etapa 8Glazura de ciocolata cu migdale:
    Asezati migdalele crude pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt si puneti in cuptorul preincalzit la 170° C timp de 15 minute. Lasati-le sa se raceasca si zdrobiti-le grosier.
  • Chec marmorat-crocant - Preparare etapa 9Topiti ciocolata. Adaugati uleiul si amestecati. Puneti si migdalele zdrobite si amestecati.
  • Chec marmorat-crocant - Preparare etapa 10Scoateti din forma si puneti checul pe un gratar cu partea taiata in jos. Acoperiti cu glazura si lasati sa se raceasca timp de 15 minute pentru a se intari.
  • Chec marmorat-crocant - Preparare etapa 11Taiati felii si savurati!

Observații

* Puteti inlocui migdalele cu alte fructe uscate
* Puteti adauga extract de vanilie sau coaja de lamaie in aluatul simplu.
* Puteti folosi ciocolata preferata pentru a face glazura!

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: