Nu puteti alege intre vanilie si ciocolata? Alegeti o combinatie intre cele doua. Si pentru mai mult rasfat, ce ziceti daca l-ati acoperi cu o glazura de ciocolata + migdale?! Va face sa salivati, nu-i asa ..
Usor de facut, acest chec va fi devorat de intreaga familie! Garantam ca nu rezista 2 ore!
Aluatul simplu : Amestecati ouale cu zaharul. Incorporati smantana si amestecati. Adaugati faina, praful de copt si sarea. In cele din urma, incorporati si untul topit. Dati deoparte.
Aluatul cu ciocolata : Repetati pasii de preparatul anterior, dar topiti untul cu ciocolata inainte de a-l incorpora in amestec. Amestecati bine si lasati deoparte.
Preincalziti cuptorul la 165° C. Ungeti cu unt forma de chec. Folosind doua linguri, introduceti alternativ o lingura de aluat simplu si una de aluat de ciocolata, in tava de copt. In cele din urma, faceți „valuri” deasupra cu o spatula au o furculita, pentru a amesteca cele doua aluaturi.
Introduceti la cuptor pentru 50 de minute la 165° C. Scoateti tava din cuptor si lasati-o sa se raceasca complet.
Baza crocanta de praline: Topiti ciocolata si amestecati-o cu pralina. Zdrobiti clatitele dantelate si amestecati-le cu amestecul de ciocolată + pralina pana obtineti un aluat. Adaugati untul topit si amestecati bine.
Dupa ce checul s-a racit, taiati partea care iese din forma, cu ajutorul unui cutit zimtat. Mancati varful cat asteptati: D.
Scoateti din forma. Puneti hartie pergament pe fundul tavii si puneți din nou checul. Întindeti crocantul deasupra si neteziți cu o lingura. Puneti la congelator 15 minute.
Glazura de ciocolata cu migdale: Asezati migdalele crude pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt si puneti in cuptorul preincalzit la 170° C timp de 15 minute. Lasati-le sa se raceasca si zdrobiti-le grosier.
Topiti ciocolata. Adaugati uleiul si amestecati. Puneti si migdalele zdrobite si amestecati.
Scoateti din forma si puneti checul pe un gratar cu partea taiata in jos. Acoperiti cu glazura si lasati sa se raceasca timp de 15 minute pentru a se intari.
* Puteti inlocui migdalele cu alte fructe uscate * Puteti adauga extract de vanilie sau coaja de lamaie in aluatul simplu. * Puteti folosi ciocolata preferata pentru a face glazura!