Impropriu spus portocale,avand in vedere faptul ca nu contine decat coaja de la o portocala.Insa cand incepe sa se coaca emana un parfum de portocale ametitor.Nu va intelege nimeni ca acest chec contine morcovi si e de departe cel mai bun chec pe care l-am mancat in ultima perioada.Este atat de pufos si aromat de portocale si este solutia ideala sa va pacaliti copiii sa manance morcovi,fiindca ramana vorba intre noi, are 400 g de morcov ras in el,si totusi nu aduce-a morcov deloc.Sa trecem la inselat:
Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o spuma.Adaugam uleiul,iar cand e bine incorporat, faina cernuta amestecata cu praful de copt si un praf de sare.Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie,il punem peste faina si mixam pana incorporam bine toata faina apoi daca doriti puteti adauga si putina vanilie. Vom avea o compozitie destul de densa,insa acum adaugam morcovii rasi prin razatoarea cea mai fina sau dati prin robot (recomandat) si va capata consistenta corecta.
Tapetam cu unt si faina o forma de chec sau o tava si turnam compozitia.Eu am facut 2 checuri,unul mai mare si unul mai mic,care a fugit de la poze.Isi dubleaza volumul,asa ca stati atenti sa nu turnati compozitia intr-o forma prea mica.Mai bine puneti 2 mai mici decat sa dea pe-afara. Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 45 minute.Faceti testul scobitorii,daca iese curata e gata.E un chec absolut delicios,care de obicei place mult chiar si copiilor daca nu le spuneti cu ce e facut E oricum imposibil de imaginat,fiindca este prea bun.
Am folosit acest chec,ca blat de tort. Este umed,pufos si in combinatie cu ciocolata sau crema de nuci e excelent. Am uimit musafirii de fiecare data cu acest blat
E super reteta , am facut-o de multe ori, si ca oricare alta bucatareasa, a trebuit sa mai fac eu niste modificari :P...am inlocuit o parte din ulei cu sucul de la o portocala, in general cam 60-80ml de suc si restul ulei, si am mai adaugat si nuca (sunt fan mare al nucii), e excelent :)
Dar de unde miros de portocale .Se refera in treacat la preparare ca ar fi vorba de coaja de portocala rasa.Mi se pare putin o portocala la cata faina ,zahar si morcovi sunt trecute la ingrediente.As mai sugera mai putin zahar ,tinand cont ca morcovul este o leguma dulce.
Ideea ca ar putea fi folosit ca blat de tort este extraordinara! Voi incerca si eu. Daca voi face chec, de asemenea voi adauga si eu nuca sau fulgi de ciocolata
Comentarii (54):
Foarte buna reteta si rezultatul e pe masura.
Am folosit acest chec,ca blat de tort. Este umed,pufos si in combinatie cu ciocolata sau crema de nuci e excelent. Am uimit musafirii de fiecare data cu acest blat
Arata super bine si cred ca e si foarte bun
E super reteta , am facut-o de multe ori, si ca oricare alta bucatareasa, a trebuit sa mai fac eu niste modificari :P...am inlocuit o parte din ulei cu sucul de la o portocala, in general cam 60-80ml de suc si restul ulei, si am mai adaugat si nuca (sunt fan mare al nucii), e excelent :)
Excelenta!
Dar de unde miros de portocale .Se refera in treacat la preparare ca ar fi vorba de coaja de portocala rasa.Mi se pare putin o portocala la cata faina ,zahar si morcovi sunt trecute la ingrediente.As mai sugera mai putin zahar ,tinand cont ca morcovul este o leguma dulce.
F Buna
Prea bun si prea sanatos.
Ideea ca ar putea fi folosit ca blat de tort este extraordinara! Voi incerca si eu. Daca voi face chec, de asemenea voi adauga si eu nuca sau fulgi de ciocolata
Pare excelent. Eu am mai preparat prajituri cu morcovi si intr-adevar sunt excelente. O incerc azi negresit!