Chec cu morcovi si portocale

Altele
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare15 min
Gătire30 min
  • Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o spuma.Adaugam uleiul,iar cand e bine incorporat, faina cernuta amestecata cu praful de copt si un praf de sare.
  • Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie,il punem peste faina si mixam pana incorporam bine toata faina,adaugam coaja de portocala,apoi daca dorim putem adauga si putina vanilie.
  • Vom avea o compozitie destul de densa,insa acum adaugam morcovii rasi prin razatoarea cea mai fina sau dati prin robot (recomandat) si va capata consistenta corecta.Tapetam cu unt si faina o forma de chec sau o tava si turnam compozitia.
  • A facut 2 checuri,unul mai mare si unul mai mic,care a fugit de la poze.Isi dubleaza volumul,asa ca stati atenti sa nu turnati compozitia intr-o forma prea mica.Mai bine puneti 2 mai mici decat sa dea pe-afara.
  • Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 45 minute.Faceti testul scobitorii,daca iese curata e gata.E un chec absolut delicios,care de obicei place mult chiar si copiilor daca nu le spuneti cu ce e facut.

Punctează această reţetă

JJustLoveCookin

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Am sa o fac chiar acum.Delicios.

abuz

anonymous

.......

abuz