Petitchef

Briose de post cu mere

Reteta de briose de post cu mere si scortisoara - simpla si gustoasa.

Desert
12 porții
20 min
25 min
Ușor
342 Kcal

Ingrediente

12
Cost estimat: 3.54 (0.3€/porție)

Preparare

  • Doua mere se rad si se pun in tigaie cu o lingura de zahar si o lingurita de scortisoara.
  • Dupa ce merele s-au calit bine, se ia vasul de pe foc si se lasa la racit 5-10 minute.
  • Intre timp se pune zaharul intr-un bol. Se toarna peste el uleiul si se amesteca.
  • Se adauga apoi apa minerala si esenta de vanilie.
    5. Se incorporeaza merele calite, amestecand toate ingredientele.
  • Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se adauga in aluat.
    Compozitia rezultata se pune in forme si se baga in cuptor pentru 25-30 de minute.
  • Celelalte doua mere se taie felii subtiri si se pun intr-un vas pe foc. Peste ele se toarna o lingura de zahar brun, o lingura de miere si o lingurita de scortisoara. Se lasa pe foc doar 2-3 minute pana se inmoaie putin.
  • Briosele scoase din cuptor se vor orna cu feliile de mar aromate, peste care se poate presara scortisoara si zahar pudra.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 342Kcal
  • Carbo: 56.9g
  • Grăsimi: 9.5g
  • Grăsimi sat.: 1.3g
  • Proteine: 5.3g
  • Fibre: 3g
  • Zahăr: 29.5g
  • ProPoints: 9
  • SmartPoints: 14
Informații nutriționale pentru 1 porție (144g)


Poze

Briose de post cu mere
Briose de post cu mere - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

04/12/2023

Delicioasă! Recomand rețeta cu drag!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
14/06/2015

Foarte gustos

(0) (0) Abuz
05/12/2014

Nici nu realizezi ca sunt de post, delicioase....

(0) (0) Abuz
20/03/2014

Arata perfect

(0) (0) Abuz
12/03/2014

Putine calorii, dar arata apetisant... :)

(0) (0) Abuz
06/03/2014

Deliciose moaf moaf

(0) (0) Abuz
06/03/2014

Destul de usor de facut ,incerc si eu!

(0) (0) Abuz
06/03/2014

Delicioase

(0) (0) Abuz
06/03/2014

Multumesc de reteta chiar cautam una de post,arata apetisant si cred ca va fi si buna ca sanatoasa este

(0) (0) Abuz
05/03/2014

Tare

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Briose butchy - briose fara unt
Briose butchy - briose fara unt
8 porții
4 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Brioșe inimă de sf valentin
Brioșe inimă de sf valentin
7 porții
4 h 2 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Brioșe moi și picante cu chorizo
Brioșe moi și picante cu chorizo
9 porții
30 min
Foarte ușor
Rețetă Briose englezesti cu ou si bacon
Briose englezesti cu ou si bacon
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Briose braziliene - queijadinhas
Briose braziliene - queijadinhas
8 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează