Fuctele de padure se amesteca cu 3 Lg zahar,1 plic zahar vanilat si 1/2 lg scortisoara,si se lasa intr-o strecuratoare la scurs,pastrandu-se sucul,cam jumatate de ora.
Albusurile se bat spuma apoi se adauga zaharul praf si cel vanilat,cate putin si se bate in continuare.
Se adauga galbenusurile frecate cu sarea,apoi uleiul si iaurtul.Faina se cerne,se amesteca cu praful de copt si se adauga in mixtura de mai sus,in 4 transe.
Se adauga romul si coaja de lamaie si zeama de lamaie si macul. Se pune in forma de briosa cam o lingura de aluat,apoi o lingurita de fructe si iarasi o lingura de aluat,ca sa se umple forma cam 2/3.
Se preincalzeste cuptorul la 180 *apoi se pun briosele si se coc cam 20 de min ute,sau pana sunt rumenite frumos. Dupa ce se scot din cuptor,se lasa la racit ,apoi se scot din forme si se decoreaza.