Petitchef

Briose cu Ciocolata Neagra si Cafea

Briose pufoase cu cacao, crema de cafea si ciocolata neagra.

Desert
12 porții
30 min
15 min
Ușor

Ingrediente

12

Pentru Aluat :

Pentru Crema :

Preparare

  • Preparare Aluat :

    Pentru inceput se pune untul cubulete intr-un vas mic pe foc si se lasa pana se topeste, amestecand in continuu.

    Dupa ce untul s-a topit, se ia vasul de pe foc si se lasa la racit.

    Cele 4 oua (care trebuie sa fie la temperatura camerei) se pun intr-un vas inalt si se bat cu mixerul la viteza mare pana devin o spuma consistenta.

    Se adauga pe rand cate o lingura de zahar si se continua mixarea ingredientelor.

    Untul topit se toarna incet in compozitie, apoi se adauga esenta de vanilie.

    Faina, cele trei linguri de cacao si praful de copt se cern usor in vas si se omogenizeaza impreuna cu restul ingredientelor.

    Compozitia se pune in tava de copt, si se baga in cuptorul incins.

    Briosele se coc timp de 15 minute la foc mediu, apoi se lasa la racit cateva minute.
  • Preparare Crema :

    Se mixeaza cele 250 de grame de mascarpone impreuna cu 2 linguri de zahar pudra pana se obtine o crema tare.

    In crema de mascarpone se adauga 4 lingurite de cafea solubila si se amesteca totul bine.

    Briosele se orneaza cu crema si ciocolata Heidi Dark Coffee data prin razatoare.

    Pentru un design interesant si pentru mai multa savoare se poate adauga si cate o bucata de ciocolata.


Poze

Briose cu Ciocolata Neagra si Cafea
Briose cu Ciocolata Neagra si Cafea - poza 2

Întrebări:




Comentarii (17):

madalina_ioana_1989, 17/05/2018

Super ok! Eu in mascarpone pun si 2 lingurițe de nutella. Cele mai bune briose facute pana acum!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
viorica_i2013
viorica_i2013, 07/05/2015

F. buna

(0) (0) Abuz
06/05/2015

Super!!!

(0) (0) Abuz
leo53, 06/05/2015

Apetisanta si usor de facut.

(0) (0) Abuz
28/12/2014

In loc de crema cu mascarpone as pune crema mousse de ciocolata putin mentolata sau cu rom dar depinde de gustul fiecaruia.

(1) (0) Abuz
17/07/2014

Delicios!

(0) (0) Abuz
01/05/2014

Comentariul tău:

(0) (0) Abuz
01/05/2014

Arata bine

(0) (0) Abuz
01/05/2014

Mmmm!

(0) (0) Abuz
01/05/2014

Usor de preparat, aluatul !

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Briose butchy - briose fara unt
Briose butchy - briose fara unt
8 porții
4 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Brioșe inimă de sf valentin
Brioșe inimă de sf valentin
7 porții
4 h 2 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Briose englezesti
Briose englezesti
15 porții
2 ore
Ușor
5 / 5
Rețetă Brioșe cu roșii si miez moale de mozzarella
Brioșe cu roșii si miez moale de mozzarella
8 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Brioșe moi și picante cu chorizo
Brioșe moi și picante cu chorizo
9 porții
30 min
Foarte ușor

Articole conexe

O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează