Petitchef

Briose cu visine si ciocolata

Este sezonul visinelor, am face bine sa profitam de ocazie si sa ne grabim sa consumam visine in proportii cat mai variate fiindca vor disparea cat de curand si le vom duce dorul tot anul. Cel mai indicat este sa consumam visinele crude ca sa ne bucuram de toate vitaminele pe care le contin, insa cu totii stim ce gustoase sunt visinele coapte in prajituri. Asa ca nu m-am putut abtine si cu constiinta putin incarcata si cu inima stransa ca am agresat termic visinele, m-am pus pe facut briose :)

Desert
5 porții
1 oră
30 min
Ușor

Ingrediente

5

Preparare

  • Pentru briose cu visine am avut nevoie de o jumatate de kilogram de visine si de cinci oua. Mai intai m-am apucat sa scot samburii din visine si le-am lasat alaturi intr-un castronel. Apoi am batut ouale cu mixerul ca pentru pandispan, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a dizolvat, apoi am pus faiana, praful de copt, esenta de rom si, fiindca am vrut sa fac briose cu cacao, am pus si cateva grame de cacao. Deci pana aici am urmat pasii ca pentru un pandispan, singura exceptie este ca am facut compozitia ceva mai densa.
  • Eu am folosit faiana neagra pentru aceste briose, iar pentru un plus de aroma in compozitie am adaugat si sucul pe care visinele si l-au lasat in castron.
    Cand compozitia a fost gata, am adaugat bucatele de ciocolata rasa si visinele. Am uns formele pentru briose cu ulei de susan, am turnat compozitie in fiecare forma de briosa cam pana la jumatate si am dat la cuptor. In 15 minute deja erau facute si se simtea o aroma foarte placuta de susan.
  • Gustul acrisor al visinelor si cel amarui al ciocolatei se imbina nemaipomenit si mai au si avantajul ca se fac usor.
    Sunt extraordinare pentru micul dejun, servite alaturi de o cana cu lapte, un ceai sau cana de cafea cu lapte.
  • Alte retete asemanatoare gasiti pe www.gatituleojoaca.net


Poze

Briose cu visine si ciocolata
Briose cu visine si ciocolata - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

08/10/2013

Foarte bun!

(0) (0) Abuz
08/10/2013

Sint bune

(0) (0) Abuz
08/10/2013

Comentariul tău gustoasa

(0) (0) Abuz
08/10/2013

......poate sezonul visinelor congelate.

(0) (0) Abuz
08/10/2013

Comentariul tău:
Sezonul visinelor in octombrie?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Briose butchy - briose fara unt
Briose butchy - briose fara unt
8 porții
4 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Brioșe inimă de sf valentin
Brioșe inimă de sf valentin
7 porții
4 h 2 m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Briose cu ton, rosii si feta
Briose cu ton, rosii si feta
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Brioșe cu roșii si miez moale de mozzarella
Brioșe cu roșii si miez moale de mozzarella
8 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Briose englezesti
Briose englezesti
15 porții
2 ore
Ușor
5 / 5

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează