Este sezonul visinelor, am face bine sa profitam de ocazie si sa ne grabim sa consumam visine in proportii cat mai variate fiindca vor disparea cat de curand si le vom duce dorul tot anul. Cel mai indicat este sa consumam visinele crude ca sa ne bucuram de toate vitaminele pe care le contin, insa cu totii stim ce gustoase sunt visinele coapte in prajituri. Asa ca nu m-am putut abtine si cu constiinta putin incarcata si cu inima stransa ca am agresat termic visinele, m-am pus pe facut briose :)
Pentru briose cu visine am avut nevoie de o jumatate de kilogram de visine si de cinci oua. Mai intai m-am apucat sa scot samburii din visine si le-am lasat alaturi intr-un castronel. Apoi am batut ouale cu mixerul ca pentru pandispan, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a dizolvat, apoi am pus faiana, praful de copt, esenta de rom si, fiindca am vrut sa fac briose cu cacao, am pus si cateva grame de cacao. Deci pana aici am urmat pasii ca pentru un pandispan, singura exceptie este ca am facut compozitia ceva mai densa.
Eu am folosit faiana neagra pentru aceste briose, iar pentru un plus de aroma in compozitie am adaugat si sucul pe care visinele si l-au lasat in castron. Cand compozitia a fost gata, am adaugat bucatele de ciocolata rasa si visinele. Am uns formele pentru briose cu ulei de susan, am turnat compozitie in fiecare forma de briosa cam pana la jumatate si am dat la cuptor. In 15 minute deja erau facute si se simtea o aroma foarte placuta de susan.
Gustul acrisor al visinelor si cel amarui al ciocolatei se imbina nemaipomenit si mai au si avantajul ca se fac usor. Sunt extraordinare pentru micul dejun, servite alaturi de o cana cu lapte, un ceai sau cana de cafea cu lapte.
Alte retete asemanatoare gasiti pe www.gatituleojoaca.net
Comentarii:
Foarte bun!
Sint bune
Comentariul tău gustoasa
......poate sezonul visinelor congelate.
Comentariul tău:
Sezonul visinelor in octombrie?