Petitchef

Bougatsa - placinta cu vanilie

Desert
6 porții
30 min
1 zi 6 h
Ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Am mixat galbenusurile cu zaharul pana acesta s`a topit. Margarina am pus`o la topit.
    Laptele impreuna cu coaja de lamaie si esenta de vanilie le`am pus intr`o cratita pe foc.
  • Cand a inceput sa fiarba laptele, am dat focul la minim si am adaugat grisul cate putin, amestecand continuu. Amestecul trebuie sa arate ca o budinca, peste care am adaugat galbenusurile frecate cu zaharul, amestecand bine.
  • Am oprit focul si am lasat sa se raceasca crema rezultata. Am uns cu margarina topita o foaie de placinta, am pus deasupra o alta foaie. Am adaugat in centru 3-4 linguri de crema, si am impaturit de jos, apoi de sus, stanga ? dreapa, indoind pe dedesupt. Foia am uns`o pe toate marginile impaturite.
  • Am uns o tava si am tapetat`o cu foaie de copt, apoi am asezat cele 6 plicuri. Le`am copt la foc potrivit cca 30 min.
  • Bougatsa se serveste calda si pudrata generos cu zahar pudra. Dar va spun ca este foarte delicioasa si rece!!
  • Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com


Poze

Bougatsa - placinta cu vanilie
Bougatsa - placinta cu vanilie - poza 2
Bougatsa - placinta cu vanilie - poza 3
Bougatsa - placinta cu vanilie - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

08/11/2016

Am folosit unt de caliatate in locul margarinei iar foile le-am preparat in casa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/11/2016

F.buna !!!!

(0) (0) Abuz
08/11/2016

Se mai foloseste ,,,margarina ''' in secolul vitezei .O am uitat este margarina RAMA si aceasta este foarte sanatoasa ca nu e romaneasca ,wow...........God bless !!!!!!

(0) (0) Abuz
07/02/2013

Felicitari

(0) (0) Abuz
08/12/2012

Este foarte buna, am mancat in Grecia.Cristi

(0) (0) Abuz
20/11/2012

Se serveste cu zahar rudra si scortisoara.Eu o mananc pe cea originala din Grecia si intradevar e foarte buna daca ai preparato cum trebuie

(0) (0) Abuz
28/10/2012

O.K.

(0) (0) Abuz
04/12/2011

Cred ca e delicioasa.............

(0) (0) Abuz
04/12/2011

Hmmmmmmmmmmmmm....ce buna tre'sa fie !!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Tarta floarea soarelui cu vanilie si ciocolata
Tarta floarea soarelui cu vanilie si ciocolata
8 porții
1 h 5 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Moelleux ciocolata-vanilie
Moelleux ciocolata-vanilie
10 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Choux cu cremă de vanilie
Choux cu cremă de vanilie
20 porții
3 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează