Bougatsa - placinta cu vanilie
Ingrediente
6
Preparare
Preparare30 min
Gătire1 zi 6 h
- Am mixat galbenusurile cu zaharul pana acesta s`a topit. Margarina am pus`o la topit.
Laptele impreuna cu coaja de lamaie si esenta de vanilie le`am pus intr`o cratita pe foc. - Cand a inceput sa fiarba laptele, am dat focul la minim si am adaugat grisul cate putin, amestecand continuu. Amestecul trebuie sa arate ca o budinca, peste care am adaugat galbenusurile frecate cu zaharul, amestecand bine.
- Am oprit focul si am lasat sa se raceasca crema rezultata. Am uns cu margarina topita o foaie de placinta, am pus deasupra o alta foaie. Am adaugat in centru 3-4 linguri de crema, si am impaturit de jos, apoi de sus, stanga ? dreapa, indoind pe dedesupt. Foia am uns`o pe toate marginile impaturite.
- Am uns o tava si am tapetat`o cu foaie de copt, apoi am asezat cele 6 plicuri. Le`am copt la foc potrivit cca 30 min.
- Bougatsa se serveste calda si pudrata generos cu zahar pudra. Dar va spun ca este foarte delicioasa si rece!!
- Sursa: http://sim0na-world.blogspot.com
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
08/11/2016
Am folosit unt de caliatate in locul margarinei iar foile le-am preparat in casa.
am gătit această rețetă
08/11/2016
Se mai foloseste ,,,margarina ''' in secolul vitezei .O am uitat este margarina RAMA si aceasta este foarte sanatoasa ca nu e romaneasca ,wow...........God bless !!!!!!
20/11/2012
Se serveste cu zahar rudra si scortisoara.Eu o mananc pe cea originala din Grecia si intradevar e foarte buna daca ai preparato cum trebuie