Amestecam untul cu faina, adaugam sarea, zaharul si laptele incalzit. Amestecam pana se omogenizeaza ingredientele. Se imparte aluatul in 2 parti, una mai mica (1/4 din aluat). Se pune aluatul in 2 folii de plastic si se da la rece pentru 30 minute.
Intre timp pregatim merele. Le curatam de coaja, se dau in doua, se inlatura cotorul cu semintele si se feliaza. Se amesteca merele cu zaharul, zeama de lamaie, scortisoara, nucsoara si untul topit.
Scoatem aluatul mai mare din frigider, il intindem cu sucitorul si il asezam intr-o tava rotunda pentru tarte. Punem compozitia de mere. Scoatem si aluatul mai mic din frigider, il intindem cu sucitorul si taiem 8 fasii lungi.
Ungem cu ou batut aluatul de pe marginea tavii, aranjam fasiile de aluat si le lipim de aluatul de pe margine. Ungem cu ou si fasiile si presaram zahar brun deasupra. Se da la cuptor pentru 45-50 minute. Pana se rumeneste frumos deasupra.
Nu stiu de unde ati luat reteta,dar sare e prea multa,eu am facut jumate de portie,totul a iesit super,doar ca blatul e sarat,si se simte cand maninci.si sare am pus mai putina decat trebuia.corectati partea cu sarea ca nu-i buna cantitatea.
Dupa sare(doua lingurite...!), se vede ca autorul e habarnist.Nu inteleg cum s-a gasit cineva sa respecte aceasta reteta, ca doar nu bagai sarea la 3 kg de carne?!?....poate vreo fata tanara care saraca a vrut sa invete dupa "expertii"vostri.Dar mai degraba cred ca laudele aduse in comentariile de mai jos sunt puse de redactia voastra si nu sunt reale decat primul comentariu unde se sesizeaza ignoranta cu sarea!
Comentarii (30):
Multumesc fam .mea a fost foarte incintata.
Acum este la cuptor, miroase bestial! Foarte usor de facut.
Nu stiu de unde ati luat reteta,dar sare e prea multa,eu am facut jumate de portie,totul a iesit super,doar ca blatul e sarat,si se simte cand maninci.si sare am pus mai putina decat trebuia.corectati partea cu sarea ca nu-i buna cantitatea.
Foaaarte gustoasa!!!!!
Super reteta, multumiri...
Pre multe ingrendinte
O S-O FACEM IN FAMILIE.
Pare super.O voi incerca.
Dupa sare(doua lingurite...!), se vede ca autorul e habarnist.Nu inteleg cum s-a gasit cineva sa respecte aceasta reteta, ca doar nu bagai sarea la 3 kg de carne?!?....poate vreo fata tanara care saraca a vrut sa invete dupa "expertii"vostri.Dar mai degraba cred ca laudele aduse in comentariile de mai jos sunt puse de redactia voastra si nu sunt reale decat primul comentariu unde se sesizeaza ignoranta cu sarea!
Cand am timp prestez operatiunea american pie 5 cu mere