Petitchef

De trei ori pizza

De trei ori pizza Din 800 g de faina, 200 g de gris, doua plicuri de drojdie uscata, apa calduta, sare si zahar, reiese un aluat care, in functie de cum va fi impartit (de tavi etc.), da nastere la trei sau mai multe pizze.

Facem o maia din drojdie si apa calduta, plus sare si zahar, apoi ne punem pe treaba pana obtinem un aluat moale, fin si usor de framantat. Il lasam vreo 15 minute si-l impartim dupa socoteala de acasa. Eu l-am dat in trei, din care doua au ajuns in congelator pentru "data viitoare". Dupa ce-l intindem, mai sta la odihnit cam o jumatate de ora si abia apoi il putem baga la cuptor, unde se va coace, la foc maxim, in 10 minute.

Pizza cu ton
Rondele fine de ceapa, felii subtiri de mozzarella, ton de conserva, rosii cherry sau de care-or fi, ierburile din dotare, ulei de masline, piper proaspat macinat si trecem la

Pizza cu peste afumat
Aici am dispus de: ceapa rosie, macrou afumat, rosii, ardei gras, mozzarella,
stropite si ele cu ulei, presarate cu ierburi
si cu piper.

Pizza cu mozzarella, cascaval si sos de rosii
Am facut sosul de rosii dinainte, pentru a ma ocupa doar de intinsul lui la momentul producerii de pizza: am incalzit trei linguri de ulei de masline, in care am calit multi catei de usturoi zdrobiti cu sare. Am adaugat o ceapa taiata marunt si am lasat-o pana ce-a devenit sticloasa, am stins cu vin alb sec si am completat cu o conserva de rosii de 500 de grame, plus oregano, busuioc, piper. Fierbem pana obtinem o compozitie de consistenta unui sos.
Ce ramane punem la borcan, in frigider, ca prinde bine.
Am asternut felii de mozzarella, am ras cascaval, am presarat parmezan si da-i iar cu ierburi, piper si ulei de masline!
Clasament: pe locul al treilea, pizza cu peste afumat (gust prea puternic din cauza macroului, prea incarcata); pe locul al doilea, pizza cu ton (decenta, usoara, neutra). Pizza cu mozzarella e de refacut si-n varianta asta, si-n altele, cat se poate de multe! Si, pentru ca a luat premiul intai, mai primeste o poza:
Urmeaza sa apara niste colege de-ale ei, cu alte feluri de branzeturi, care de care mai simpatice si mai atragatoare...









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cum sa faceti un aluat de pizza ?
Cum sa faceti un aluat de pizza ?
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pizza tortilla
Pizza tortilla
1 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mini pizza cu foietaj
Mini pizza cu foietaj
15 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Pizza cu kit kat
Pizza cu kit kat
10 porții
42 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Chifle pizza
Chifle pizza
9 porții
2 h 20 m
Ușor
5 / 5

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casă Pizza delicioasă pregatită în casă Cel mai bun mod de a reincalzi o felie de pizza Cel mai bun mod de a reincalzi o felie de pizza Alege pizza care-ti place! Alege pizza care-ti place!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează