Ingrediente: o cana de malai pentru mamaliga (aici puteti varia in functie de cantitate) sare apa 100 g unt salam castarveti gogosari branza sau cascaval ras...
Ingrediente: Pentru blat: 250- 300 g biscuiti 50 g alune sau nuci -100 g unt moale esenta de rom 1 lingurita scortisoara 1 lingura cacao 2 linguri zahar farin...
Ingrediente: 2 cani de faina 1 plic de drojdie uscata 3 linguri de ulei 2 cesti de apa calduta un praf de sare pt topping: kaiser branza de vaca smantana...
Ingrediente: Blat: 6 albusuri, 200 g zahar 200 g nuca macinata 3 g faina 1 praf de copt glazura 1: 200 g ciocolata alba , 5 l ulei crema: 10 g zahar 200 g unt...
La mama acasa bateam bine albusurile, cu zahar, adaugam alternativ cate un galbenus si cate o lingura de faina si amestecam incet, cu lingura de lemn, "peste cap" cum se spune... Rezultat bun. Mult mai tarziu, tusti in blogosfera culinara; mi-am schimbat
O fi ea uratica si ciufulita, dar are un gust nemaipomenit! Este vorba de simpla prajiturica cu orice fel de fructe dar care uneori se imbraca cu mantie delicioasa de migdale. Si pentru ca in aceasta perioada fructe mai potrivite ca prunele nu se gaseau,
Ingrediente Oua: daca bateti ouale de mana, trebuie sa despartiti galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile si se adauga la sfarsit in compozitie, amestecand cu telul. Faina : se cerne mereu direct peste compozitie. Daca folositi faina integrala, pa
Reteta Blatului de tort P andispanul
Denumirea vine de la ?pain d Espagne
Modul de preparare a blatului de tort ( pandispanului)
Se separa albusurile de galbenusuri, spargînd fiecare ou pe o farfurioara si apoi dese