BLATUL: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa , nuca pisata si putina esenta . Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia si se baga in cuptorul incins cca. 15-20 minute.
Cand e gata scoatem blatul rapid din tava , il punem pe o suprafata plata si-l desprindem de hartia de copt rulandu-l. Cu hartia de copt il acoperim putin si-l lasam 5 minute sa se mai raceasca. Din cand in cand incercam sa desfacem blatul si-l rulam la loc, lasandu-l sa se raceasca.
CREMA: Apa impreuna cu zaharul, cacaoa si faina se pun la foc mic, in cratita cu baie de abur , amestecand cca 20 minute, pana se obtine o compozitie de consistenta unei mamaligi tari.
Lasam sa se raceasca putin, adaugam untul, un galbenus de ou crud si miezul de nuca.
Comentarii (18):
Super
Beah
Excelenta aceasta reteta
Pentru ca arata foarte bine
Buna
Super
APETISANT! SPER CA IN CURAND S-O POT FACE.
Foarte buna reteta ..... o fac si eu azi
Foarte buna
Super faina!!!!!!!!!!111