Limonada elvețiană nu este altceva decât limonada braziliană, care se face cu coaja de lămăi verzi, gheață și zahăr. Cu toate acestea, una dintre variantele care fac acest suc și mai cremos este laptele condensat, care ajută la echilibrarea gustului acid al lămâii. Desigur, poate fi preparat cu îndulcitori pentru a reduce caloriile și a te răcori fără vină în cele mai fierbinți zile. Descoperiți pașii rețetei mai jos↓↓
Spălați, tăiați capetele lămâilor și apoi tăiați-le în bucăți. Nu uitați să îndepărtați semințele și partea albă interioară. Puneți apa, lămâile tăiate și gheața într-un blender.
Mixați totul împreună timp de aproximativ 2 minute sau până se omogenizează.
Strecurați și păstrați lichidul.
Puneți acest lichid în blender împreună cu laptele condensat.
Mixați pentru ultima oară.
Acum doar serviți această limonadă super răcoritoare. Dacă preferați, adăugați mai multă gheață.
Care este termenul de valabilitate al limonadei? Este recomandabil să beți limonada imediat ce este gata.
Cum să îndulcim limonada fără lapte condensat? În plus față de laptele condensat, putem îndulci limonada cu zahăr, miere, sirop de arțar, îndulcitori, printre altele.
Pot să fac limonadă cu lămâie siciliană? Desigur, în acest caz, folosiți doar 2, deoarece lămâile siciliene sunt în general mai mari decât lămâile verzi.
Pot descoji lămâia pentru a face limonada? Nicio problemă. Dacă lămâia nu este organică, este chiar de preferat.