Nu-ți mai cumpăra băuturile vegetale din magazine, fă-le singur! Cu această rețetă de lapte de ovăz de casă, îți dovedim că este super ușor, super rapid și mai presus de toate mult mai economic! Veți obține astfel aproximativ 1L de băutură. Haide, să mergem la pașii și cantitățile necesare.
1 sac de filtru reutilizabil (sau un prosop curat)
Preparare
Într-un blender, amestecați fulgii de ovăz și apa rece, timp de 1 minut.
Puneți un sac de filtru într-un bol și turnați amestecul în el. Stoarceți totul până când nu mai este lichid în filtru.
Iată, laptele de ovăz este gata! Tot ce trebuie să faceți este să îl turnați într-o sticlă și să îl păstrați la rece timp de 1 săptămână. Nu aruncați ovăzul mixat! Numit și „okara”, folosește-l în rețetele de biscuiți asociate cu pudra de migdale pentru a înlocui făina, de exemplu ;-)
Laptele meu este gros: apa cu siguranță nu era suficient de rece. Nu ezita sa adaugi puțină în sticla ta și amestecă totul pentru a obține textură care ți se potrivește.
Arome suplimentare: Pentru a varia plăcerile, nu ezitați să adăugați în băutură, pudră de cacao, scorțișoară sau chiar zahăr.