Cum să gătești vinete în air fryer? rapid și ușor!

Acompaniamente
Foarte ușor
17 min

Cu textura lor crocantă la exterior și fragedă la interior, aceste vinete prăjite în friteuza cu aer sunt perfecte pentru a vă însoți preparatele de vară și grătarele! Îndepărtăm excesul de grăsime din vinetele tradiționale prăjite, câteva minute de gătit și vei obține vinete aurii, crocante și fragede în același timp, gata de savurat :-)

Ingrediente

2

Materiale

  • Air Fryer
  • Bol
  • Placă de tăiat
  • Cuţit

Preparare

Preparare2 min
Gătire15 min
  • Cum să gătești vinete în Air Fryer? Rapid și ușor! - Preparare etapa 1Spălați și uscați vinetele apoi tăiați-le în cuburi de aproximativ 3 cm.
  • Cum să gătești vinete în Air Fryer? Rapid și ușor! - Preparare etapa 2Transferați-le într-un bol și asezonați-le cu ulei, sare, piper și oregano. Amestecați bine.
  • Cum să gătești vinete în Air Fryer? Rapid și ușor! - Preparare etapa 3Se toarnă vinetele în coșul de la friteuza cu aer și se gătește-le timp de 15 minute la 170°C (la jumătatea gătitului, deschideți coșul și amestecați).
  • Cum să gătești vinete în Air Fryer? Rapid și ușor! - Preparare etapa 4Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Cât se păstrează vinetele?
Acoperiți-le cu folie alimentară sau puneți-le într-un recipient ermetic. Le puteți păstra la frigider pentru 2 până la 3 zile.

Pot congela vinetele?
Da. Lăsați-le să se răcească complet, apoi puneți-le în pungi de congelare sau recipiente etanșe.

Cum se condimentează vinetele prăjite în friteuză?
Le puteți condimenta cu un strop de ulei de măsline la sfârșitul gătitului sau puteți adăuga ierburi aromatice. Ne place să adăugăm busuioc proaspăt, de exemplu!

Cum să le faceți mai crocante?
Puteți prepara și vinetele cu pesmet. Pur și simplu adăugați-l în bol (împreună cu uleiul și aromele) înainte de gătit.

Cât timp durează să gătești vinete prăjite în friteuza?
15 minute la 170°C pentru un rezultat perfect.

Cum să faci vinetele mai puțin amare?
Există mai multe tehnici pentru îndepărtarea amărăciunii din vinete. Pentru această rețetă vă recomandam metoda clasica, cu sare grunjoasa: Tăiați vinetele cubulețe și puneți-le într-o strecurătoare. Apoi adăugați sare grunjoasă și acoperiți-le cu o greutate, apoi lăsați-le să stea 45 de minute. După acest timp, clătiți-le cu apă și stoarceți-le bine înainte de a le găti.

Echipamente de gătit

friteuza cu aer
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: