Trenulet din turta dulce
Ingrediente
6
Rețete inrudite
-
Turta dulce - petitchef
-
Sos de miere/mustar – o combinatie irezistibila dulce/sarat
-
Baghrirs - clatite marocane
-
Salată de linte, dovleac, varză rosie, sfeclă și pătrunjel (perfecta pentru toamnă/iarnă)
Preparare
Preparare1 oră
Gătire20 min
- Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se bate untul cu zaharul brun, zaharul vanilat si mierea intr-un vas.Se amesteca faina cu bicarbonatul, praful de copt, scortisoara si condimetele pentru turta dulce.Se inglobeaza faina in amestecul cu unt si se amesteca pana se obtine o coca.
- Daca nu se leaga, se adauga un strop de apa.Se intinde aluatul pe suprfata de lucru si se decupeaza formele necesare pentru a obtine 4 vagoane : primul de unde se conduce trenul, urmatoarele doua sunt de marfa, iar ultimul va fi vagonul in care va sta un omulet din turta dulce.
- Se coc toate formele 12-15 minute, pana cand devin ferme si putin mai inchise la culoare pe margini.Se lasa la racit cateva minute, pentru a se intari, apoi se decupeaza usor pe margini dupa model, pentru a obtine margini precise.
- Se lipesc formle intre ele cu glazura obtinuta din albus de ou si zahar si se lasa sa stea peste noapte pentru a se intari.Apoi se decoreaza trenuletul cu bomboane, lipindu-le cu glazura facuta din albus de ou si zahar.