Strudel cu mere

Aperitiv
4 porții
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Taiem aluatul de foietaj pe latime, in 8 bucati (asa mi-au iesit mie). Acum umplem fiecare bucatica de aluat cu umplutura. Punem 1-2 linguri de umplutura pe jumatate dintr-o bucata taiata din foietaj iar marginile le ungem cu albus (albusul il batem putin inainte dar nu prea mult, atat cat sa se desprinda, cu ajutorul unei furculite).Cu cealalta jumatate de aluat acoperim umplutura, avand grija sa suprapunem bine marginile.
  • Asa procedam la fiecare bucata de aluat in parte. facut aceasta operatiune direct in tava tapetata cu hartie de copt, ca sa nu se lipeasca pe masa de lucru.
    -Dupa ce terminat toate strudele de impaturit, facem un model deasupra strudelui cu ajutorul unui cutitas, ungem cu galbenus de ou+1 lingura lapte si dam la cuptor la 180C pana este gata.
  • In timp ce se coace, dupa ce se umfla, nu prea se mai vad micile gaurelele facute cu cutitasul, asa ca deschideti cuptorul si mai intepati putin aluatul in aceleasi locuri.Cand e gata, se pudreaza cu zahar vanilat.
  • Spalati merele, le curatati de mijlocul cu seminte, apoi taiati felii subtiri si fiecare felie o taiem in bucatele mici pe care le amestecam cu zahar si le punem pe foc la calit. Lasam pana se evapora toata zeama lasata.
  • Luam de pe foc, lasam la racit, apoi amestecam merele cu scortisoara si iata umplutura strudelelor.
MMeosiris

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Arata foarte bine ,nota 10*

abuz

anonymous

Nota 10++++

abuz