Rasucite cu budinca de vanilie

Aperitiv
Foarte ușor
1 h 5 m
381 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 1.13 (0.28€/porție)

Preparare

Preparare45 min
Gătire20 min
  • Se face o maia, amestecam drojdia + putina faina+lapte caldut, se face pasta si se lasa la crescut la cald 15 minute.
    Apoi amestecam maiaua cu restul ingredientelor , (budinca asa praf, nefacuta) si framantam pana cand aluatul se desprinde de pe castron. Lasam la crescut 1 ora. Pe o hartie de copt se rastoarna aluatul si se intinde putin cate putin pana se subtiaza.Se unge foaia cu 25 g unt topit. Se imparte vizual foaia in 3 si se pliaza prima bucata pe mijloc.
  • Se unge foaia cu 25 gr. unt topit. Se imparte vizual foaia in 3 si se pliaza prima bucata pe mijloc, apoi se pliaza a 2-a bucata peste prima. Se pune budinca pe mijloc, se pliaza jumatatile si se intoarce cu ajutorul hartiei de copt aluatul cu "burta" in jos.Se taie felii de 2 cm, se rasucesc si se pun in tava la crescut 15 minute.
  • Se coc 20 minute pana se rumenesc usor. chinuit ca se le rasucesc pt. ca budinca a iesit moale si curgea.Dupa ce se racesc se ung cu 1 lingura zahar pudra + 1 lingura unt topit+ zeama de laun sfert de lamaie. Au iesit babane si pline de budinca!

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 381Kcal
  • Carbo: 63.4g
  • Grăsimi: 7.9g
  • Grăsimi sat.: 4.3g
  • Proteine: 11.9g
  • Fibre: 3g
  • Zahăr: 11.6g
  • ProPoints: 10
  • SmartPoints: 13
Informații nutriționale pentru 1 porție (145g)
leofloriLeoflori

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: