Pui pe bat

Ingrediente
4
2 portii sau o portie nerusinata :
Preparare
Preparare15 min
Gătire20 min
Pieptul de pui se decongeleaza partial la frigider - astfel incat sa poata fi taiat dar sa isi pastreze forma. Carnea se taie in rondele cu grosimea de 1 cm. Fiecare rondea se inteapa cu cate o scobitoare.
Pieptul se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi rondelele de pui se alinieaza intr-un bol mai adanc. Se adauga zeama de la o portocala, uleiul de masline si usturoiul taiat rondele.
Carnea se stropeste cu sos de soia, apoi se da la frigider pentru un sfert de ceas.
- In cele din urma se toarna deasupra iaurtul astfel incat carnea sa fie acoperita in intregime si se da din nou la frigider pentru inca vreo 40 minute.
- Rondelele de pui se prajesc la gratar sau intr-o tigaie cu putin ulei. Se servesc langa o salata de rosii si verdeturi stropita din belsug cu zeama in care s-a marinat carnea.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Vali
Interesantä, dar "se stropeste cu zeama în care s-a marinat" carnea crudă???
B
borceamaria@yhoo.com
Este o ciorba de soia si iaurt, care va curge in tigaie, sa nu mai spunem si de gratar. O aiureala!
anonymous
Portia nerusinata o mananci tu? De ce trebuie sa pui toate mereu la frigider, daca pieptul e pe jumatate congelat? Marinada de iaurt? Multe tampenii ai inventat aici!
Punctează această reţetă