Cuptorul se incalzeste la 180* C.1/2 ceasca de zahar se combina cu faina si SE CERN DE 4 ORI albusurile,sarea,tartatul se bat tare apoi se adauga restul de 1 si 1/2 ceasca de zahar in ploaie si se mixeaza pana se intareste bine.Apoi se adauga vanilia si lamaia si se continua amestecarea cam un minut pana se intareste din nou.
Daca nu aveti cream of tartar ( care este o sare a acidului tartaric ce se obtine din reziduurile de la vin ) folositi zeama de lamaie.Se pare ca asta ajuta la cresterea si intarirea albusului prin batere.faina se adauga cate putin,in ploaie ,amestecand usor cu o lingura sau spatula de data asta.luata de val uitat sa fac poze,dar cred ca nu sunt asa necesare.
Puneti amestecul obtinut in forma de copt ,NEUNSA cu nimic si coaceti-o timp de 40-45 de minute.E gata cand daca apasati cu degetul aluatul el revine la forma intiala,adica nu ramane gropita in el.
Vasul in care se coace are o forma specifica prajiturii asteia,cu fund detasabil si tuturoiul mai inalt decat peretii formei.cam ars ca luat cu vorba si la un moment dat observat ca temperatura cuptorului a crescut la aproape 250*.Ea trebuie sa fie cam cum e in jurul tuturoiului.
Dupa ce o scoateti din cuptor,suspendati-o ,fara s-o soateti din forma, cu gura in jos ca zic asa si lasa-ti-o sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit,cu ajutorul unui cutit, desprindeti usor aluatul de peretii formei,pentru ca aluatul asta se lipeste de pereti,tocmai pentru a putea fi intors cu susul in jos. Acuma daca faceti prajitura intr-o forma obisnuita de chec,sau intr-o forma care nu are fundul detasabil,cred ca ,doar pe fund trebuie sa puneti hartie de copt ,pentru a putea extrage prajitura la final . Decorati dupa preferinta.facut la repezeala o glazura de ciocolata.Iaca si sectiunea.