Toate ingredientele sunt din gospodaria bunicii (mai putin esenta, zaharul pudra si drojdia :)). Se face un aluat din faina, drojdie, apa, 3 linguri de untura si un praf de sare. Punem faina cat cuprinde, aluatul trebuie sa fie destul de elastic.
Intr-un vas amestecam branza de vaci impreuna cu ouale, esenta de rom si un praf de sare. Nu adaugam zahar la amestecul de branza deoarece aceasta placinta poate fi servita si ca desert si ca aperitiv.
Impartim aluatul in doua parti egale. Din prima parte de aluat intindem o foaie foarte foarte subtire, infainand foarte bine suprafata de lucru, precum si sucitorul.
Pe suprafata foii de aluat punem din loc in loc untura si branza, apoi intindem bine. Aducem marginile foii spre interior (ca si in imagine). Incretim aluatul usor, taiem pe jumatate si punem in tava unsa cu tot un untura.
Adaugam din loc in loc pe suprafata placintii cate o lingurita de untura (pentru a fi cat mai frageda). La fel procedam si cu cealalta foaie. Aprindem cuptorul si timp de 30 de minute lasam placinta la crescut.
Dupa ce placinta a mai crescut si cuptorul este incins, coacem placinta timp de 30-40 de minute (timpul depinde de cuptor). Cand este rumena inseamna ca placinta este gata. Se pudreaza cu zahar si se serveste ca desert sau se consuma fara zahar impreuna cu un pahar de lapte batut.
Comentarii:
Pe gustul meu.
Totul e ok
Arata foarte foarte bine
Foarte bine