Petitchef

Paine cu dovlecei

Aperitiv
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor
1199 Kcal

Ingrediente

2
Cost estimat: 1.75 (0.87€/porție)

Preparare

  • Dovlecelul se rade pe razatoarea mare, se presara o lingura de sare, se lasa vreo jumatate de ora,dupa care se scurge foarte bine de zeama.
  • In apa calduta se dizolva zaharul si drojdia.
    In cuva masinii de paine se pune dovlecelul , apa cu drojdie, uleiul si faina.
  • Folosit programul de baza,cel ce dureaza 3 ore si a iesit o paine mare si frumoasa,cat cuva de inalta.
  • Daca preferati sa coaceti aluatul in forme.Se framanta pana se obtine un aluat elastic, dar lipicios (din cauza dovleceilor).
  • Se lasa la crescut vreo ora, apoi se framanta din nou si se pune in forme. Se lasa iar la crescut, pana la umplerea formei, apoi se coace la foc potrivit, pana se rumeneste bine.
  • Suprafata se poate unge inainte de copt cu galbenus. Dupa ce se coace, se scoate pe un gratar pana la racirea completa.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 1199Kcal
  • Carbo: 215g
  • Grăsimi: 16.9g
  • Grăsimi sat.: 2.6g
  • Proteine: 36.7g
  • Fibre: 13.7g
  • Zahăr: 10.3g
  • ProPoints: 31
  • SmartPoints: 35
Informații nutriționale pentru 1 porție (547g)


Poze

Paine cu dovlecei
Paine cu dovlecei - poza 2
Paine cu dovlecei - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! 10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează