Petitchef

Mucenici

Aperitiv
8 porții
40 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Miere, nuca macinata .Din cantitatea asta de faina ies muuuulti mucenici.
    Se face mai intai maiaua din drojdie + 1 lingurita zaha+ 50 ml lapte caldut (ai grija sa nu fie fierbinte, caci se opareste drojdia si nu mai creste).
  • Se lasa 15 minute.
    In laptele caldut topeste zaharul si sarea. Cerne faina (asta se face nu numai pentru a elimina toate impuritatile din faina, ci si pentru a o aera, ca sa iasa coca mai pufoasa).
  • Amesteca faina cu maiaua si laptele caldut. Poti face manual, intr-un robot cu cuva mare, sau in masina de paine. Dupa ce s-au omogenizat, adauga ouale si aromele.
    De aici incolo eu am framantat cu mana.
    Se adauga cate 1 lingura de ulei si se farmanta pana intra tot in coca. Se continua pana ce tot uleiul a fost folosit. Framantatul a durat cam 40 minute.
  • Mai ceva ca atunci cand tragi la fiare, credeti-ma. Tot respectul pentru cele care fac cozonaci de Paste si de Craciun! facut o bila din aluat si pus intr-un castron mare. Lasat la crescut pana ce coca si-a dublat volumul.
  • Uns usor masa cu ulei si luat coca cat o minge de ping- pong.Din ea intins un tub lung cam de 30 cm din care facut 8 -uri. Pus in tava cu hartie pergament si copt in cuptorul preincalzit, la 200 C pentru 30 min. In timp ce se coceau facut siropul. fiert zaharul cu apa 5 minute, apoi adaugat aromele (esenta de vanilie si putin rom).
  • Dupa ce scos mucenicii din cuptor, cat erau inca calzi, bagat in sirop cate1 minut pe fiecare parte. uns cu miere si presarat nuca toacata. Si mancat cu multa pofta.Sper ca si colegilor mei le-au placut.


C Cooking with my soul

Poze

Mucenici
Mucenici - poza 2
Mucenici - poza 3
Mucenici - poza 4
Mucenici - poza 5
Mucenici - poza 6
Mucenici - poza 7
Mucenici - poza 8
Mucenici - poza 9
Mucenici - poza 10

Întrebări:




Comentarii (16):

09/03/2014

Minunati

(0) (0) Abuz
09/03/2014

Buni mucenici

(0) (0) Abuz
08/03/2014

Binisor

(0) (0) Abuz
07/03/2014

Arata super poate e si buna

(0) (0) Abuz
06/03/2014

Foarte gustosi

(0) (0) Abuz
05/03/2014

Buni buni

(0) (0) Abuz
20/02/2014

Este reteta adevarata si ies minunati mucenicii !

(0) (0) Abuz
20/06/2013

Chiar e buna

(0) (0) Abuz
09/03/2013

Super reteta!!!

(0) (0) Abuz
09/03/2013

Explicatiile sunt foarte bune, reteta e usor de urmat.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Quatre-quarts
Quatre-quarts
10 porții
50 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Pancakes cu banane - super simplu
Pancakes cu banane - super simplu
4 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tiramisu italian
Tiramisu italian
6 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Negresa cu kit kat ®
Negresa cu kit kat ®
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

9 martie - Focul echinoctial de Mucenici sau Focul Sfintilor 9 martie - Focul echinoctial de Mucenici sau Focul Sfintilor Retete de Mucenici Retete de Mucenici

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează