Se face maiaua din drojdie, zahar, lapte caldut si faina. Se omogenizeaza bine si se lasa 10 minute la dospit intr-un loc cald.
Dupa care se toarna maiaua peste restul de ingrediente si se face un aluat.Se lasa sa dospeasca intr-un loc cald 45 de minute.
Aluatul se imparte in doua parti si se intind 2 foi.Se unge prima data cu unt,apoi se presara nuca,zahar,si stafide inmuiate in lapte.
Se ruleza aluatul in forma de sul,dupa care se taie in bucati de 2 cm.Se azeaza in tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele.Se ung cu oul batut si se lasa la dospit 30 de minute.
Dupa care se coc la foc potrivit 25-30 de minute. Cu 10 minute de a fi scoase de la cuptor, trebuie insiropate cu siropul facut din apa, zahar si esenta de rom care a fost fiert. Si se introduc din nou la cuptor.
Comentarii:
Arata bine
Bun rau
Super
Binisor nimic mai mult
E wow ! foarte gustoss
A FOST FOARTE BUNA SI DULCE SI GUSTOASA SI DELICIOASA LA GUST CU GUST DE STAFIDE DULCI CA MIEREA DE ALBINE
Aratosi si cred ca si foaaaaarte gustosi
Excelenta,mai doresc retete de la dumneavoastra,dar cu brinza dulce se pot face?
Am facut-o si este super!!!
Am facut-o, merita!!
Minerva