Melci cu nuca si stafide

Aperitiv
Foarte ușor
1 h 45 m

Ingrediente

10

pt. aluat:

pt. umplutura:

pt. uns:

pt. sirop:

Preparare

Preparare1 oră
Gătire45 min
  • Se face maiaua din drojdie, zahar, lapte caldut si faina. Se omogenizeaza bine si se lasa 10 minute la dospit intr-un loc cald.
  • Dupa care se toarna maiaua peste restul de ingrediente si se face un aluat.Se lasa sa dospeasca intr-un loc cald 45 de minute.
  • Aluatul se imparte in doua parti si se intind 2 foi.Se unge prima data cu unt,apoi se presara nuca,zahar,si stafide inmuiate in lapte.
  • Se ruleza aluatul in forma de sul,dupa care se taie in bucati de 2 cm.Se azeaza in tava tapetata cu hartie de copt, cu distanta intre ele.Se ung cu oul batut si se lasa la dospit 30 de minute.
  • Dupa care se coc la foc potrivit 25-30 de minute.
    Cu 10 minute de a fi scoase de la cuptor, trebuie insiropate cu siropul facut din apa, zahar si esenta de rom care a fost fiert.
    Si se introduc din nou la cuptor.

Punctează această reţetă

DDiviana

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Arata bine

abuz

anonymous

Bun rau

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Binisor nimic mai mult

abuz

anonymous

E wow ! foarte gustoss

abuz

anonymous

A FOST FOARTE BUNA SI DULCE SI GUSTOASA SI DELICIOASA LA GUST CU GUST DE STAFIDE DULCI CA MIEREA DE ALBINE

abuz

anonymous

Aratosi si cred ca si foaaaaarte gustosi

abuz

anonymous

Excelenta,mai doresc retete de la dumneavoastra,dar cu brinza dulce se pot face?

abuz

anonymous

Am facut-o si este super!!!

abuz

anonymous

Am facut-o, merita!!

Minerva

abuz