Se bat ouale cu un praf de saresi zahar pana devin pufoase si se topeste zaharul.
Se adauga untul topit rece si se mixeaza in continuare, sucul de lamaie si portocala si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Din unt se opreste un pic pt. a unge tavitele.
Se pune compozitia in formele de madlene si se coc 8-10 min. la 200 grade in cuptorul preincalzit.
Asa, da! felicitari! incearca si reteta aceasta, nu vei regreta;) 4 oua, faina:greutatea a 4 oua, zahar: greitatea a 6 oua, unt: greutatea a 6 oua(1ou mare: aprox 50g)
Daca mie mi-au iesit si inca foarte bine, atunci sigur vor iesi oricui din lumea asta. O spun cu mina pe inima pt ca mie nu-mi ies prajiturile niciodata ; cu alte vorbe....sint bita !!!!! Dupa douazeci de ani de casnicie si dupa ce l-am servit pe sotul meu cu ele, m-a declarat prajitureasa anului !!!!!
Comentarii:
Mi-am luat forma de copt,treebuie sa le incerc si eu ! arata super !
Asa, da! felicitari!
incearca si reteta aceasta, nu vei regreta;)
4 oua, faina:greutatea a 4 oua, zahar: greitatea a 6 oua, unt: greutatea a 6 oua(1ou mare: aprox 50g)
Daca mie mi-au iesit si inca foarte bine, atunci sigur vor iesi oricui din lumea asta. O spun cu mina pe inima pt ca mie nu-mi ies prajiturile niciodata ; cu alte vorbe....sint bita !!!!!
Dupa douazeci de ani de casnicie si dupa ce l-am servit pe sotul meu cu ele, m-a declarat prajitureasa anului !!!!!
Arata bestial,vreau sa fac si eu
Superbaaa
Mamaia mea imi facea mereu madlene. Nu am mai mancat de vreo 25 de ani .... Abia astept sa fac reteta asta si sa mananc! Multumim de reteta!
Super :) o sa incerc si eu reteta , multumesc
Super..mereu fac reteta asta.....
Excelenta!