Petitchef

Indiene cu frisca

Aperitiv
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor
496 Kcal

Ingrediente

6

Preparare

  • Se tapeteaza 2-3 tavi cu margarina solida si faina. Pe tapetul din tava., se marcheaza rondele cu un pahar de vin cu marginea subtire, cu distanta de 2 cm intre ele. intr-un cazanel de 2?3 1, se pregateste compozitia ca pentru oricare pandispan. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si romul sau zeama de lamiie si se bat in continuare, pina cind se intaresc din nou, ca o zapada. Dupa aceea, se adauga galbenusurile, se bat cu telul de 4-5 ori si se pune toata faina, amestecind usor, cu telul numai prin rasturnare, de jos in sus, de 9-10 ori.
  • Se ia cite o lingurita cu virf, se pune pe locul marcat si, fara sa se atinga tapetul, se lateste putin cu virful linguritei, ca sa ia la baza exact forma rondelei marcate in asa fel, incit sa se obtina grosimea de 1/2 cm la mijloc, iar la margine mai putin, imitind o palarie de ciuperca. Compozitia se ia numai din margine, fara sa se mai amestece in ea, pina cind se termina. Indie-nele se coc la foc mijlociu, 15 minute.
  • Dupa ce s-au copt, se trece cu cutitul pe sub ele, se scot din tava si se asaza, unele iinga altele, pe baza lor, pe uit platou. Jumatate din numarul indienelor se glaseaza cu cacao sau ciocolata., sau cu serbet de cacao. Glasarea se face, introducind indienele cu partea de deasupra in glazura, sau intinzind glazura, cu lama cutitului, deasupra lor, sau asezind pe fiecare cu baza pe o furculita care se tine deasupra vasului cu glazura fluida si tur-nind cu lingura glazura peste ele.
  • Se asaza apoi pe o foaie de nailon, ca glazura sa se usuce bine si sa se intareasca. Pe fiecare baza a indienelor neglasate se pune un strat de 2 cm frisca batuta spuma, cu sau fara gelatina si peste aceasta se asaza cite o indiana giasata. Indienele se pot umple, la fel, cu orice fel de. Crema pentru torturi” sau cu .Spuma de albus cu marmelada de caise”.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 496Kcal
  • Carbo: 43g
  • Grăsimi: 31.5g
  • Grăsimi sat.: 20.4g
  • Proteine: 9.4g
  • Fibre: 0.8g
  • Zahăr: 28.8g
  • ProPoints: 14
  • SmartPoints: 23
Informații nutriționale pentru 1 porție (175g)


R Retete de prajituri si torturi

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura bundt cu morcovi
Prajitura bundt cu morcovi
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chec cu banane și ciocolată - super gurmand
Chec cu banane și ciocolată - super gurmand
8 porții
1 oră
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Canelés bordelais - canelate bordeleze
Canelés bordelais - canelate bordeleze
5 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prăjitură cu ciocolata și dovleac
Prăjitură cu ciocolata și dovleac
8 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura bounty-petitchef
Prajitura bounty-petitchef
8 porții
3 h 45 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează