Petitchef

Indiene cu frisca

Aperitiv
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor
496 Kcal

Ingrediente

6

Preparare

  • Se tapeteaza 2-3 tavi cu margarina solida si faina. Pe tapetul din tava., se marcheaza rondele cu un pahar de vin cu marginea subtire, cu distanta de 2 cm intre ele. intr-un cazanel de 2?3 1, se pregateste compozitia ca pentru oricare pandispan. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si romul sau zeama de lamiie si se bat in continuare, pina cind se intaresc din nou, ca o zapada. Dupa aceea, se adauga galbenusurile, se bat cu telul de 4-5 ori si se pune toata faina, amestecind usor, cu telul numai prin rasturnare, de jos in sus, de 9-10 ori.
  • Se ia cite o lingurita cu virf, se pune pe locul marcat si, fara sa se atinga tapetul, se lateste putin cu virful linguritei, ca sa ia la baza exact forma rondelei marcate in asa fel, incit sa se obtina grosimea de 1/2 cm la mijloc, iar la margine mai putin, imitind o palarie de ciuperca. Compozitia se ia numai din margine, fara sa se mai amestece in ea, pina cind se termina. Indie-nele se coc la foc mijlociu, 15 minute.
  • Dupa ce s-au copt, se trece cu cutitul pe sub ele, se scot din tava si se asaza, unele iinga altele, pe baza lor, pe uit platou. Jumatate din numarul indienelor se glaseaza cu cacao sau ciocolata., sau cu serbet de cacao. Glasarea se face, introducind indienele cu partea de deasupra in glazura, sau intinzind glazura, cu lama cutitului, deasupra lor, sau asezind pe fiecare cu baza pe o furculita care se tine deasupra vasului cu glazura fluida si tur-nind cu lingura glazura peste ele.
  • Se asaza apoi pe o foaie de nailon, ca glazura sa se usuce bine si sa se intareasca. Pe fiecare baza a indienelor neglasate se pune un strat de 2 cm frisca batuta spuma, cu sau fara gelatina si peste aceasta se asaza cite o indiana giasata. Indienele se pot umple, la fel, cu orice fel de. Crema pentru torturi” sau cu .Spuma de albus cu marmelada de caise”.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 496Kcal
  • Carbo: 43g
  • Grăsimi: 31.5g
  • Grăsimi sat.: 20.4g
  • Proteine: 9.4g
  • Fibre: 0.8g
  • Zahăr: 28.8g
  • ProPoints: 14
  • SmartPoints: 23
Informații nutriționale pentru 1 porție (175g)


R Retete de prajituri si torturi

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Naan cu branza, lipii indiene cu branza
Naan cu branza, lipii indiene cu branza
4 porții
48 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Vafe cu fructe, ciocolată și frișcă
Vafe cu fructe, ciocolată și frișcă
4 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Malibu cocktail
Malibu cocktail
15 porții
10 min
Foarte ușor
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! 10 Secrete pentru o frisca perfecta! 10 Secrete pentru o frisca perfecta! Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează