Drojdia se pune la dospit cu o lingura zahar tos, putin lapte, se amesteca, si se rastoarna peste faina(pusa in vasul de framantat).
Dupa ce dospeste drojdia, se adauga ouale batute bine ,restul de zahar, zaharul vanilat, praful de sare, se amesteca cu o lingura de lemn, adaugand cate putin laptele care trebuie sa fie caldut.
Cand s-a omogenizat cat de cat cu lingura, se scoate aluatul pe masa si il framantam bine , pana devine elastic.Aluatul se lasa la crescut,sa-si dubleze volumul. Se intinde foaie(mai grosuta) si se decupeaza forme si se mai lasa la crescut 10 minute.
Se prajesc in ulei,se scot pe servetel si se pudreaza cu zahar.Noi servit cu dulceata de visine.Facut cateva si umplute cu gem de prune.
Comentarii (12):
Excelent
Dar de ce sunt ungurești gogoșile?
Stiam eu ca si ungurii umbla cu gogosi, cica Ardealul ar fi al lor.
Frt bune arata si bine
Deliciasa
Reteta este foarte buna
Reteta suna bine o voi incerca
Au iesit excelente
Hmmmm sa zicem ca arata bine dar sa vedem la gust ... le voi face si eu
Par delicioase! Le voi face si eu.