Crostoli
Ingrediente
2
optional:
Cost estimat: 1.55Euros€ (0.77€/porție)
Preparare
Preparare20 min
Gătire10 min
- Se pune frisca intr-un vas apoi se adauaga faina si aromele. Se framanata pana rezulta un aluat elastic si maleabil. Daca aluatul mai cere faina/frisca adaugati doar cate o lingurita pana prinde consistenta dorita. Aluatul rezultat se intinde intr-o foaie subtire cu ajutorul facaletului.
- Apoi infainam usor plansa de lucru, presam faina si peste aluat si il lucram precum foaia de paste: rasucim aluatul pe facalet si cu miscari ritmice il intindem dinspre centru inspre margini, precum in imagini . Procedam astfel pana rezulta o foaie subtire (2 mm) si elastica.
- Cu ajutoul unei rotite zimtate taiem patratele. In fiecare patratel mai trasam doua dungute diagonale. Le prajim in ulei incins pana devin aurii (atentie: se prajesc f repede).
- La servire le pudram cu zahar pudra sau le consumam cu gem, dulceata etc. Sunt foarte crocante
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 719Kcal
- Carbo: 102.3g
- Grăsimi: 22.6g
- Grăsimi sat.: 12.5g
- Proteine: 19.8g
- Fibre: 8.5g
- Zahăr: 9.3g
- ProPoints: 19
- SmartPoints: 24
Informații nutriționale pentru 1 porție (306g)
Lifestyle blog
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă