Drojdia se dizolva in 2-3 linguri de apa calda. Apoi se pune in castronul cu faina, se face o gaura in faina si se adauga drojdia dizolvata in apa calda.
Se lasa la crescut 20-30 minute pana creste vizibil. Apoi se framanta un aluat cu apa si sare care se lasa la dospit 1 ora.
Se rup bucati din aluat si se modeleaza covrigi dupa imaginatia fiecaruia. Mi-au iesit in jur de 20-23 covrigi la fel de mari ca cei de la covrigarie.
Intr-o cratita punem apa la fiert cu sare, nu multa cat sa se simta dar nu potroaca.Cand a inceput sa clocoteasca punem cate un covrig pentru 3-4 secunde, pana se umfla, se scot cu paleta pe un fund de lemn.
Se trec prin sare si mac si se pun in tava. Se baga la cuptorul preincalzit timp de 20-25 minute, trebuie sa devina auri, frumos copti. Si o sectiune.
Sunt foarte buni, nu sunt exact ca cei de la covrigarie, au un secret care nu vor sa-l spuna nimeni, dar merita incercati.
Comentarii (17):
Salut din Suedia! Secretul e ca apa ce fierbe sa contina 20g de bicarbonat la litrul de apa si in aluat jumate apa jumate lapte. That's it, Succés!
Ami place;)
Super reteta tocmai ce o fac ,multumesc
Foarrte deliciosii !!!!!!!!!!!!
Toate bune si gustoase intrebarea mea este cite zile se poate mentine acest aspect de proaspat adica asa zis un termen de garantie
Super
Yummmmmyyyy!!!!!!!!
Multumesc pt aceste informatii folositoare .
Ar trebui adăugat faptul că imediat după ce se rulează se pun la opărit, pentru că altfel se rup prea uşor...
FFFF BUNI AM O POFTA DE NU SE POATE MULTUMESC FR