Covrigi cu sare si mac
Ingrediente
6
Preparare
Preparare1 h 15 m
Gătire45 min
- Drojdia se dizolva in 2-3 linguri de apa calda.
Apoi se pune in castronul cu faina, se face o gaura in faina si se adauga drojdia dizolvata in apa calda. - Se lasa la crescut 20-30 minute pana creste vizibil.
Apoi se framanta un aluat cu apa si sare care se lasa la dospit 1 ora. - Se rup bucati din aluat si se modeleaza covrigi dupa imaginatia fiecaruia.
Mi-au iesit in jur de 20-23 covrigi la fel de mari ca cei de la covrigarie. - Intr-o cratita punem apa la fiert cu sare, nu multa cat sa se simta dar nu potroaca.Cand a inceput sa clocoteasca punem cate un covrig pentru 3-4 secunde, pana se umfla, se scot cu paleta pe un fund de lemn.
- Se trec prin sare si mac si se pun in tava.
Se baga la cuptorul preincalzit timp de 20-25 minute, trebuie sa devina auri, frumos copti.
Si o sectiune. - Sunt foarte buni, nu sunt exact ca cei de la covrigarie, au un secret care nu vor sa-l spuna nimeni, dar merita incercati.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
28/12/2014
Salut din Suedia! Secretul e ca apa ce fierbe sa contina 20g de bicarbonat la litrul de apa si in aluat jumate apa jumate lapte. That's it, Succés!
am gătit această rețetă
05/04/2014
Toate bune si gustoase intrebarea mea este cite zile se poate mentine acest aspect de proaspat adica asa zis un termen de garantie
18/11/2013
Ar trebui adăugat faptul că imediat după ce se rulează se pun la opărit, pentru că altfel se rup prea uşor...