Petitchef

Covrigi cu sare si mac

Aperitiv
6 porții
1 h 15 m
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Drojdia se dizolva in 2-3 linguri de apa calda.
    Apoi se pune in castronul cu faina, se face o gaura in faina si se adauga drojdia dizolvata in apa calda.
  • Se lasa la crescut 20-30 minute pana creste vizibil.
    Apoi se framanta un aluat cu apa si sare care se lasa la dospit 1 ora.
  • Se rup bucati din aluat si se modeleaza covrigi dupa imaginatia fiecaruia.
    Mi-au iesit in jur de 20-23 covrigi la fel de mari ca cei de la covrigarie.
  • Intr-o cratita punem apa la fiert cu sare, nu multa cat sa se simta dar nu potroaca.Cand a inceput sa clocoteasca punem cate un covrig pentru 3-4 secunde, pana se umfla, se scot cu paleta pe un fund de lemn.
  • Se trec prin sare si mac si se pun in tava.
    Se baga la cuptorul preincalzit timp de 20-25 minute, trebuie sa devina auri, frumos copti.
    Si o sectiune.
  • Sunt foarte buni, nu sunt exact ca cei de la covrigarie, au un secret care nu vor sa-l spuna nimeni, dar merita incercati.


Poze

Covrigi cu sare si mac
Covrigi cu sare si mac - poza 2
Covrigi cu sare si mac - poza 3
Covrigi cu sare si mac - poza 4
Covrigi cu sare si mac - poza 5
Covrigi cu sare si mac - poza 6
Covrigi cu sare si mac - poza 7
Covrigi cu sare si mac - poza 8
Covrigi cu sare si mac - poza 9
Covrigi cu sare si mac - poza 10
Covrigi cu sare si mac - poza 11
Covrigi cu sare si mac - poza 12
Covrigi cu sare si mac - poza 13
Covrigi cu sare si mac - poza 14
Covrigi cu sare si mac - poza 15
Covrigi cu sare si mac - poza 16

Întrebări:




Comentarii (17):

28/12/2014

Salut din Suedia! Secretul e ca apa ce fierbe sa contina 20g de bicarbonat la litrul de apa si in aluat jumate apa jumate lapte. That's it, Succés!

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
26/08/2013

Ami place;)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/07/2013

Super reteta tocmai ce o fac ,multumesc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/08/2014

Foarrte deliciosii !!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
05/04/2014

Toate bune si gustoase intrebarea mea este cite zile se poate mentine acest aspect de proaspat adica asa zis un termen de garantie

(0) (0) Abuz
04/02/2014

Super

(0) (0) Abuz
27/01/2014

Yummmmmyyyy!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
12/01/2014

Multumesc pt aceste informatii folositoare .

(0) (0) Abuz
18/11/2013

Ar trebui adăugat faptul că imediat după ce se rulează se pun la opărit, pentru că altfel se rup prea uşor...

(1) (0) Abuz
09/08/2013

FFFF BUNI AM O POFTA DE NU SE POATE MULTUMESC FR

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Articole conexe

Pastele - delicii italiene Pastele - delicii italiene Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează