Se cerne faina.Drojdia uscata se amesteca cu faina. Margarina se amesteca cu 1 kg de faina.Laptele+sarea+zaharul se incalzesc un pic de foc.Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine.Daca coca se mai lipeste de maini se adauga cana de faina.
Se lasa coca la crescut pana ce isi dubleaza volumul( aprox. 1 ora, in functie de cat de cald este in camera).Dupa ce a crescut coca se imparte in 6.Se presara un pic de faina pe masa si se ia o bucata de coca.Se intinde o foaie rotunda.
Se imparte foaia in 4, iar sferturile se taie in jumatate.Cascavalul se taie in bucatele mici. Se aseaza cascavalul pe bucatile de coca taiate si se impaturesc.Cornuletele rezultate se aseaza in tava mare de la cuptor tapetata cu hartie de copt.Oul se bate bine.
Cu o pensula de patiserie se ung cornuletele si se presara dupa preferinta susan sau mac.Se baga in cuptorul incins bine pentru 20 de minute. Cuptorul se seteaza la 200 grade. Cand sunt frumos rumenite se scot.
In timp ce se coc cornuletele se procedeaza la fel cu restul de coca.Din compozitia de mai sus va ies 3 tavi, daca faceti cornuletele mai mari sau 4 tavi daca le faceti mai mici.Trebuie sa aveti la indemana 2 tavi pe care sa le folositi.
Comentarii:
Foarte bune
Buna ,la ce gramaj sa fie pachetul de margarina si si poate pune branza de oaie in alut ? mersi
Cred ca sunt delicioase