Atunci când căutăm o alternativă diferită la tradiționalele aperitive, fără a dori să investim prea mult timp în bucătărie sau să depunem prea mult efort, nu există o opțiune mai bună decât aceste cipsuri de banane coapte! Sunt originale, crocante și, în plus, mult mai sănătoase! Succesul tău este garantat! :)
Se descojește banana și se taie în felii subțiri fie cu o mandolină, fie cu un cuțit ascuțit.
Într-un bol, se amestecă feliile de banane cu uleiul de măsline și sarea.
Așezați feliile de banane pe tava de copt (acoperită în prealabil cu hârtie rezistentă la grăsimi), având grijă să nu se suprapună una peste alta, astfel încât să se coacă uniform.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200°C și se coc feliile de plantain timp de 10 minute. Apoi scoateți tava din cuptor și întoarceți-le. Puneți-le din nou în cuptor și continuați să le coaceți încă 10-15 minute, sau până devin aurii și crocante, și asta e tot!
Cât timp pot păstra chipsurile de plantain? Chipsurile de plantain pot fi păstrate într-un recipient etanș timp de aproximativ o săptămână.
Feliile de plantain trebuie să fie întoarse în timpul coacerii? Da, este important să întoarceți feliile de plantain la jumătatea timpului de coacere pentru a asigura o coacere uniformă și pentru a preveni arderea lor.
Pot să fac chipsuri de plantain în Air Fryer? Da. Bineînțeles că puteți, găsiți rețeta noastră pentru chipsuri de plantain în Air fryer,
Pot adăuga condimente sau arome la chipsurile de plantain? Desigur! Simțiți-vă liber să experimentați cu diverse condimente și arome pentru a da chipsurilor dvs. de plantain o notă personală. Încercați să adăugați praf de chilli, piper, paprika dulce sau chiar scorțișoară sau zahăr brun pentru o variantă dulce - dați frâu liber creativității și bucurați-vă de diferitele opțiuni!